058-2963300
Pascal Bosschaart: “We gaan niet veel wisselen, daarvoor is de beker te belangrijk”

Pascal Bosschaart: “We gaan niet veel wisselen, daarvoor is de beker te belangrijk”

18 oktober 2022, 16:08

Het is tijd voor bekervoetbal! SC Cambuur is in ronde één van het toernooi gekoppeld aan derdedivisionist FC Rijnvogels en mag morgenavond afreizen naar het Zuid-Hollandse Katwijk om een plek in de volgende ronde af te dwingen.

Zo tegen de klok van 12.00 uur keken we met assistent-trainer Pascal Bosschaart vooruit op het treffen met Rijnvogels. “Waarom ik hier zit en niet Henk? Dat is heel simpel: Henk is ziek, hij heeft griepverschijnselen. Verwacht ook dat hij er morgen niet bij kan zijn, dus dan neem ik het tijdelijk even van hem over, geen probleem.”

Op de vraag of SC Cambuur het vaderlandse bekertoernooi serieus neemt is het antwoord van Bosschaart even kort als helder: “Bloedserieus zelfs. We willen door in de beker en bovendien zorgen dat we ons goede voetbal weer terugkrijgen. Veel wissels zullen we dan ook niet gaan toepassen, daarvoor is de beker te belangrijk.”

Wel zijn er een aantal spelers waar de technische staf door blessureleed geen beroep op kan doen. De oefenmeester daarover: “Dat klopt, jullie hebben vast gezien dat Leon Bergsma apart heeft getraind en dat Jamie Jacobs ontbreekt vanwege ziekte. Daarnaast is ook Robin Maulun niet inzetbaar voor morgen.”

Tot slot door naar de tegenstander van morgen: FC Rijnvogels. De Katwijkers doen met een vierde stek op de ranglijst tot dusver uitstekend mee in de Derde Divisie. “We hebben ze meerdere keren op beeld bekeken en ook wat contacten aangeboord om informatie in te winnen. Het is een leuke ploeg om naar te kijken, ze willen zelf ook graag voetballen. Al weet je natuurlijk nooit wat ze morgen gaan doen, wij houden wat dat betreft rekening met verschillende scenario’s.”

De aftrap tussen FC Rijnvogels en SC Cambuur is morgenavond om precies 20.00 uur. De ontmoeting is rechtstreeks te volgen via de radio (Omrop Fryslan) en/of ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl