058-2963300
Pascal Bosschaart: “We gaan onze supporters zeker nodig hebben”

Pascal Bosschaart: “We gaan onze supporters zeker nodig hebben”

10 maart 2022, 17:19

Het nieuws van de dag in Leeuwarden en verre omstreken was natuurlijk de absentie van hoofdtrainer Henk de Jong voor de rest van dit seizoen. Ook bij het persmoment na afloop van de afsluitende training voor het thuisduel van morgen tegen Ajax kwam dit onderwerp uitvoerig aan bod, maar ging het natuurlijk met Pascal Bosschaart ook over de kansen van zijn ploeg tegen de huidige koploper van de Eredivisie.

“Ja, daar zitten we weer”, is het veelzeggende begin van Bosschaart bij het in grote getale aanwezige journaille. “De aanleiding dat ik hier weer zit is natuurlijk niet fijn en laten we hopen dat Henk snel weer de oude is. Het verschil met de vorige keer is wel dat we nu weten dat het voor de rest van dit seizoen is en dat schept wel duidelijkheid naar iedereen en ook voor Henk zelf.”

“Of Martijn Barto en ik het voor de rest van het seizoen samen gaan doen? Dat zou je eigenlijk aan de club moeten vragen, maar feit is dat wij in ieder geval verder gaan en of er nog een trainer bij gaat komen zien we vanzelf. Dat is aan Foeke en de directie en wellicht ook aan de KNVB, aangezien wij beide nog niet beschikken over de juiste papieren.”

Dan door naar de ziekenboeg van SC Cambuur, want ook daar zijn de nodige hoofdbrekens. “Ja, het zit even niet mee. We hadden natuurlijk al Maxim Gullit en Roberts Uldrikis die afwezig waren en daar zijn Sonny Stevens en Calvin Mac-Intosch deze week bijgekomen. Sonny zal er een paar weken uit liggen met een enkelblessure en Calvin is voor één wedstrijd geschorst.”

Met Ajax komt de huidige koploper van de Eredivisie op bezoek in Leeuwarden en eerder dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA was dat geen fijne ervaring voor de geel-blauwen. “Nee, dat is een understatement. Misschien dat we toen ietwat naïef waren in onze strijdwijze en dat willen we morgen met de hulp van onze supporters, die we zeker nodig gaan hebben, zeker anders doen. Daar hebben we een goed plan voor bedacht en hopelijk gaat dat resultaat opleveren.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en AFC Ajax is morgenavond om 20.00 uur. Volg de wedstrijd live via ESPN 2, het radioverslag van Omrop Fryslân en/of via het liveverslag op ons Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl