058-2963300
Pascal Bosschaart: “Wordt wederom een hele mooie uitdaging voor ons”

Pascal Bosschaart: “Wordt wederom een hele mooie uitdaging voor ons”

11 februari 2022, 15:44

Een bliksemstart met twee doelpunten van aanvoerder Erik Schouten, maar bij het scheiden van de markt alsnog met lege handen. Het overkwam SC Cambuur afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Utrecht en dus zijn de geel-blauwen uit op revanche. Dat doel kan morgen worden bewerkstelligd, wanneer PEC Zwolle op bezoek komt in het Cambuur Stadion. Met onze assistent-trainer Pascal Bosschaart blikken we vooruit op het naderende treffen.

“Uiteraard hebben we deze week nog wel een aantal uurtjes besteed aan het duel bij en tegen FC Utrecht”, zo steekt de geboren Rotterdammer van wal. “Bij met name de drie doelpunten tegen lag het grootste pijnpunt en daarnaast moeten we in bepaalde situaties mannelijker voor de dag komen. Daar hebben we dan ook flink op gehamerd en getraind deze week en hopen we mee te nemen naar morgen en het restant van de competitie.”

Wie deze week nauwlettend de activiteiten op het trainingsveld in de gaten heeft gehouden, zal ongetwijfeld het ontbreken van de Letse aanvalsleider Roberts Uldriķis zijn opgevallen. Bosschaart: “Roberts heeft in een duel in de wedstrijd tegen Utrecht helaas een kuitblessure opgelopen. Over hoelang we hem zullen moeten missen is nog weinig te zeggen, maar dat hij morgen niet gaat spelen moge duidelijk zijn. Tom Boere neemt zijn plek over.”

In PEC treft SC Cambuur morgen de huidige hekkensluiter van de Eredivisie, al lijken de Zwollenaren sinds het ingaan van het nieuwe kalenderjaar herboren. Bosschaart: “Ja, ze tikken de laatste weken een beduidend hoger niveau aan dan voor de winterstop. Er staat een andere trainer voor de groep en kunnen meerdere systemen in één wedstrijd op de mat leggen, dus het wordt wederom een hele mooie uitdaging voor ons. We kijken er naar uit.”

“Ook is het goed om te zien dat er morgen voor het eerst sinds lange tijd weer een gedeelte van onze eigen supporters in het stadion aanwezig mag zijn. Zij kunnen ons wederom een extra steuntje in de rug geven en hopelijk is het vanaf de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard over twee weken weer volle bak. We staan er met een achtste plek op de ranglijst nog steeds geweldig voor en willen in de komende periode nog graag een extra stap maken.”

Vanaf 18.45 uur morgenavond gaat de bal aan het Cambuurplein rollen bij de confrontatie tussen SC Cambuur en PEC Zwolle en daarbij heeft arbiter Ingmar Oostrom de leiding. Voor de degenen die niet aawezig zijn in het Cambuur Stadion is het duel rechtstreeks te volgen via de televisie (ESPN 3) en de radio (Omrop Fryslân). Het mediateam van de club voorziet iedereen daarnaast van de nodige updates via het eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl