058-2963300

Paul Penneweert overleden

24 februari 2015, 15:53

Paul Penneweert is overleden. Hij mocht maar 68 jaar worden. Paul was letterlijk en figuurlijk een kleurrijke Cambuurman. Hij was een tijdlang teammanager bij de jeugd, onder andere in de tijd dat Jan Bruin het B-team onder zijn hoede had. ‘Ik mocht hem heel graag. Je kon altijd op hem aan.’

Paul woonde in Woudsend en was ‘sûkerbôle-spesjalist’. Hij reed met zijn busje met suikerbrood door het hele land, vooral naar jaarmarkten. Die suikerbroden betrok hij van bakker Meinsma in Balk, waar hij een deel van het personeel ook warm maakte voor SC Cambuur. Bij de Cambuur-jeugd maakte hij zich geliefd door altijd voor proviand te zorgen bij uitwedstrijden.

Voor de thuiswedstrijden  van de hoofdmacht was Paul veelal eerst even aanwezig in ’t Hertje. Bij uitwedstrijden stond hij vaak bij de bus om de trainer nog even te voorzien van enkele tips. Een Cambuurman in ‘hert’ en nieren is heengegaan. Bestuur, directie, personeel en spelers wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

IMG_0029