058-2963300
Perspectief: eind april eindelijk weer supporters bij een thuiswedstrijd

Perspectief: eind april eindelijk weer supporters bij een thuiswedstrijd

7 april 2021, 18:01

Vrijdag 25 september. Toen hadden we voor het laatst supporters in het Cambuur Stadion bij een officiële wedstrijd van onze club. Het gemis wordt met de dag groter en we zijn dan ook zeer content met het nieuws van gisteravond dat er bij het duel tussen SC Cambuur en De Graafschap (vrijdag 30 april) weer deels supporters aanwezig mogen zijn. Dit betreft nog wel een zeer gering aantal, 1.350 om precies te zijn, en er zijn tal van maatregelen van kracht, maar het is wel weer een stap in de goede richting.

Het duel SC Cambuur – De Graafschap valt in speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie en die staat samen met speelronde 30 van de Eredivisie op een lijst met pilot evenementen (in combinatie met een sneltest) van de overheid. Het bericht vanuit de Rijksoverheid is hier te vinden.

Naast deze pilot evenementen is er wetgeving in de maak die het vanaf 1 mei wellicht mogelijk maakt om met een negatieve sneltest weer wedstrijden te mogen bezoeken. Dit zou betekenen dat er ook bij de wedstrijd tussen SC Cambuur en NAC Breda (woensdag 12 mei) deels supporters aanwezig mogen zijn. Zodra hier meer over bekend is zullen we dit uiteraard direct communiceren.

Ook algemeen directeur Ard de Graaf is blij met het geschetste perspectief: “Het moge duidelijk zijn dat wij liever gisteren dan vandaag weer met publiek in het stadion spelen. Het is jammer dat we nog niet al onze supporters en sponsoren kunnen verwelkomen want dat verdienen ze zeker, maar we zijn natuurlijk wel enorm blij dat er na zo’n lange tijd weer perspectief is. We gaan ons nu buigen over een zo eerlijk en logisch mogelijke verdeling van de beschikbare kaarten en zullen daar zo snel mogelijk op terugkomen.”

Foto: www.dijksmedia.nl