058-2963300
Peter van der Vlag en Martijn Barto toegevoegd aan technische staf

Peter van der Vlag en Martijn Barto toegevoegd aan technische staf

27 mei 2019, 14:29

De technische staf van SC Cambuur voor het nieuwe seizoen krijgt steeds meer vorm. Na het aantrekken van Henk de Jong en Sandor van der Heide heeft de club nu ook twee geschikte assistenten gevonden. Het zijn oude bekenden Peter van der Vlag en Martijn Barto die als respectievelijk keeperstrainer en spitsentrainer (parttime) aan de slag gaan bij het eerste elftal.

De 41-jarige Van der Vlag zette onlangs een punt achter zijn actieve carrière en is bepaald geen onbekende in Leeuwarden. Hij keert namelijk terug naar zijn geboortestad en bovendien naar de club waar hij van 2004 tot 2009 onder de lat stond. Naast SC Cambuur kwam Van der Vlag ook uit voor onder ander FC Groningen, SC Veendam en Go Ahead Eagles. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor 1 seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Martijn Barto behoeft helemaal geen introductie bij SC Cambuur. Hij was in totaal 238 wedstrijden actief voor onze club en wist daarin 64 keer het net te vinden. Onder meer zijn doelpunten tegen Vitesse (4-3 winst) en Ajax in de beker (2-1) staan in het collectieve geheugen van de Cambuur-supporter gegrift. Ook was hij een belangrijke schakel in het team dat in 2013 kampioen werd van de Jupiler League. De oud-spits blijft ook actief bij de jeugdopleiding en commerciële afdeling van de club.

“Twee harde werkers en echte Cambuur-mensen”, zo typeert technisch manager Foeke Booy de nieuwe keepers- en spitsentrainer van SC Cambuur. “Beide mannen kennen de club goed en hebben hun sporen verdiend in het betaald voetbal. Ze weten kortom wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau en kunnen dat bovendien goed overbrengen.”

Foto’s: www.dijksfotografie.nl