058-2963300
Playing for Success viert tienjarig jubileum

Playing for Success viert tienjarig jubileum

10 oktober 2019, 11:14

Vandaag vieren we dat het tien jaar geleden is dat Playing for Success naar Nederland kwam. En dit heugelijke feit wordt gevierd met alle betaald voetbalclubs en scholen in ons land die actief zijn met dit bijzonder project.

Afgelopen vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd SC Cambuur – SBV Excelsior was de aftrap van het tienjarig jubileum. De huidige deelnemers van Playing For Success mochten het Cambuur Verbindt-zwaaidoek dragen en de wedstrijd bijwonen, welke met maar liefst 4-0 werd gewonnen door SC Cambuur!

Cambuur Verbindt draagt Playing for Success al zeven jaar een warm hart toe! Elk schooljaar komen er meer dan honderd deelnemende kinderen in het Cambuur Stadion. Het project is gericht op leerlingen tussen de 9 en 14 jaar die om sociaal-emotionele redenen niet de prestaties leveren die op school van ze verwacht worden. Playing for Success is een naschools-programma van tien tot twaalf weken, één middag per week, aanvullend op het reguliere onderwijs.

Spelers
Het werken met idolen is een belangrijk onderdeel van het curriculum, bijvoorbeeld door spelers te betrekken bij opdrachten of door gebruik te maken van wedstrijdbeelden. Elk leercentrum bepaalt zelf op welke manier rolmodellen zich inzetten. Behalve de spelers, kunnen ook andere succesvolle mensen die direct of indirect verbonden zijn aan de club worden ingezet.

Structuur
Naast de intensieve steun en aandacht is er een duidelijke structuur in het leercentrum. Kinderen weten wat er van hen wordt verwacht bij het leren en in de omgang met elkaar. De combinatie van enthousiaste ondersteuning en een heldere structuur zorgt voor een duidelijk, stimulerend en positief leerklimaat.

Toetsen
Groei in zelfvertrouwen, zelfwaardering en motivatie wordt gemeten in het leercentrum. De uitkomsten worden gebruikt voor het opstellen van individuele leerdoelen en worden na afloop met de school besproken. Bovendien ontvangen alle leerlingen aan het einde van het project een mooie diploma!