058-2963300

Prima 1-3 zege bij Utrecht; wat schreven de kranten?

24 november 2014, 12:25

Waar het vorig seizoen niet lukte om een uitzege te boeken in de Eredivisie, was het afgelopen zondag alweer voor de twee keer raak. Op bezoek bij FC Utrecht boekten de mannen van Henk de Jong een -zeker op basis van de tweede helft- overtuigende 1-3 overwinning. Wat schreven de kranten over FC Utrecht – SC Cambuur?

De Leeuwarder Courant citeert in vette letters de woorden van Henk de Jong: ‘Totaalvoetbal op Cambuur-niveau’. De journalist van dienst was onder de indruk van het spel van de Leeuwarders: “De wijze waarop de Leeuwarders in de tweede helft hun opponent kapot speelden, was indrukwekkend. FC Utrecht-trainer Rob Alflen wond daar ook geen doekjes om: ,,Wij werden steeds slechter Cambuur steeds beter. We werden van het kastje naar de muur gestuurd.’’ Henk de Jong nam zelfs het woord totaalvoetbal in de mond, zij het met een nuance: ,,Dit was totaalvoetbal op Cambuur-niveau.”

Mede dankzij dit resultaat, maar vooral vanwege het goede spel is de doelstelling binnen handbereik volgens de krant:Henk de Jong gaf eerder al aan dat hij rond Kerstmis ruim boven de 20 punten wil zitten. Met nog vier duels te gaan tot aan de winterstop mag dat – gezien de huidige vorm – geen probleem zijn.”

Het Friesch Dagblad kopt “Cambuur gaat nu al voor bonuspunten”. Het dagblad ziet de door Leonard Nienhuis gestopte penalty als een duidelijk keerpunt in de wedstrijd. “De gestopte strafschop bleek een keerpunt in de wedstrijd. In plaats van 2-0 werd het een paar minuten later 1-1 toen Martijn Barto een voorzet van Calvin mac-Intosch binnenknikte. Ondertussen ging Cambuur almaar flitsender voetballen De Leeuwarders hadden het puur aan zichzelf te danken dat Utrech-coach Alfen na aflop het woord ‘monsterscore’ niet aan zijn Cambuur-lofzang hoefde toe te voegen.”

Als afsluiter maakt het FD De balans op: “Door de overwinning bezet Cambuur nu de zesde plaats in de Eredivisie. Met twintig punten heeft de club na dertien duels al het totaal binnen waarop pas in de winterstop was gehoopt.”

De Telegraaf opent met “Gemiste pingel Utrecht fataal”, en vervolgt: “Mooie combinaties in de slotfase leverden de Friezen de drie punten op. Bartholomew Ogbeche rondde een aanval doeltreffend af (1-2) en een slimme Friese een-twee leidde tot de 1-3 van Dejan Meleg. De huurling van Ajax scoorde daarmee voor het eerst in de eredivisie.”

Het Algemeen Dagblad kopt “Brutaal Cambuur rooft drie punten weg uit Utrecht”, en vindt in tegenstelling tot de rest van het journaille dat SC Cambuur de zege vooral te danken heeft aan Utrechts falen. “FC Utrecht heeft vandaag verzuimd om afstand te nemen van SC Cambuur. De ploeg was voor eigen publiek vooral voor rust een stuk beter, maar zag Cambuur er door eigen falen met de punten vandoor gaan. Een gemiste strafschop van Ruud Boymans en een onhandige actie van Ramon Leeuwin bleken de kantelpunten: 1-3.”

Wel vinden we in het Elftal van de Week van de Rotterdamse krant spelers van SC Cambuur terug. Calvin Mac-Intosch en Martijn Barto krijgen respectievelijk een plek in de defensie en aanval.

De spurt richting de winterstop wordt vanaf nu ingezet, met elke week een Eredivisieduel. De eerstvolgende is aanstaande zaterdag in Leeuwarden tegen AZ. Voor dit duel zijn voor de Oost- en Zuid-tribune nog enkele kaarten verkrijgbaar. Deze koop je hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com