058-2963300
Prima generale voor bekerkraker in Twente

Prima generale voor bekerkraker in Twente

26 januari 2018, 22:19

In het voormalige vissersdorp Spakenburg draait het op voetbalgebied altijd om de rivaliteit tussen SV Spakenburg en IJsselmeervogels, oftewel de ‘Blauwen’ en de ‘Rooien’. Op Sportpark De Westmaat, het prachtige onderkomen van IJsselmeervogels, de meest succesvolle amateurclub van Nederland, ging het deze avond echter om de strijd tussen onze ‘Geel-blauwen’ en de ‘Rooien’, namelijk SC Cambuur versus Jong FC Utrecht. Onder toeziend oog van Sander van de Streek was de Leeuwarder ploeg het aan zijn stand verplicht om van de nummer laatst van de Jupiler League te winnen. En dat lukte ook. Cambuur liet over het algemeen een prima indruk achter en won na een 0-2 ruststand tamelijk eenvoudig met 1-3. Enig verwijt dat Sipke Hulshoff zijn manschappen na afloop kon maken was dat het krachtverschil niet in meer doelpunten was uitgedrukt.

Na zijn goede optreden tegen Jong Ajax stond Darren Rosheuvel vanavond voor het eerst in de basis. Uitgerekend tegen zijn vorige club. Ook had interim hoofdcoach Sipke Hulshoff weer voor Issa Kallon een plaats in het startende elftal ingeruimd. Vanwege ziekte van Jordy van Deelen en pijntjes bij Matthew Steenvoorden moest bovendien achterin het nodige worden geschoven. Xander Houtkoop en Omar El Baad waren hun logische vervangers. Door de vele afwezigen zat vanavond Rutger Etten voor het eerst bij de eerste wedstrijdselectie.

Op de kunstgrasmat van de IJsselmeervogels kwam Cambuur in de beginfase goed voor de dag, kreeg een aantal fraaie kansen via Issa Kallon, Mathias Schils en Nigel Robertha, maar wist het overwicht nog niet om te zetten in doelpunten. In de 27e minuut was het wel raak, toen Nigel Robertha na een prima individuele actie raakschoot. Een minuut later werd het zelfs 0-2 toen Martijn Barto uit een voorzet van Issa Kallon de Utrechtse doelman Thijmen Nijhuis kansloos liet. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord, waardoor Cambuur met een verdiende 0-2 voorsprong de kleedkamers opzocht.

Na de rust veranderden aanvankelijk de verhoudingen binnen de lijnen, toen Nick Venema na een overtreding van Erik Cummins in de 56e minuut vanaf de elfmeterstip de aansluitingstreffer binnenschoot. Even later was de marge gelukkig weer twee toen de ook vanavond weer prima spelende Darren Rosheuvel met een bekeken schot de 1-3 op het scorebord zette. Een prachtige beloning voor zijn uitstekende spel. Na deze bevrijdende treffer hadden de Leeuwarders geen kind meer aan de Utrechtse beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk. Alleen de absolute scherpte ontbrak in de slotfase om verder afstand te nemen van de Domstedelingen. Zo beleefden de Leeuwarders een prima avond en komen de Play-Off plekken steeds dichter in zicht.

Na deze wedstrijd op Sportpark De Westmaat zal de volgende uitwedstrijd in een geheel andere ambiance worden gespeeld. Dinsdagavond staat namelijk in de Grolsch Veste de bekerkraker tegen FC Twente op het programma. Lukt het onze mannen voor de tweede keer op rij de halve finale van het KNVB bekertoernooi te bereiken? Aan de steun van de Twaalfde Man zal het ook dit keer niet liggen!

Opstelling Jong FC Utrecht: Thijmen Nijhuis, Chris David (63.Tim Brinkman), Bart Sinteur, Robin Zwartjens, Junior van der Velden, Maarten Peijnenburg, Karim Loukili (46. Jeredy Hilterman), Sylla Sow, Nick Venema, Tufan Özbozkurt (80. Shayne Pattynama), Mohamed Mallahi

Opstelling SC Cambuur: Erik Cummins, Xander Houtkoop, Robbert Schilder, Omar El Baad, Sai van Wermeskerken, Mathias Schils, Martijn Barto, Darren Rosheuvel (84. Daan Boerlage), Justin Mathieu, Nigel Robertha (63. Ricardo Kip), Issa Kallon (74. Alwin Daniels)

Scheidsrechter: de heer E. (Edgar) Bijl

Gele kaarten: Erik Cummins (SC Cambuur), Tufan Özbozkurt (Jong FC Utrecht)

Foto: www.dijksfotografie.nl