058-2963300
Prima spelend SC Cambuur wint voor de tweede keer op rij

Prima spelend SC Cambuur wint voor de tweede keer op rij

15 maart 2019, 23:06

Cambuur heeft voor de tweede keer op rij goede zaken gedaan richting de nacompetitie. Jong PSV werd kansloos met 3-1 geklopt door een prima spelende thuisclub. Van meet af aan werd de ploeg uit Eindhoven aan banden gelegd door een pittig en ambitieus spelend Cambuur. Het begon meteen al hoopvol toen Hendriks na vier minuten al een kans kreeg. Die kwamen er meer. Rond de zesde minuut mocht Cambuur drie corners nemen, een teken van machtsvertoon. In de  23-ste minuut was het raak: Kevin van Kippersluis werd door Daan Boerlage de diepte ingestuurd en die faalde niet: 1-0. Even eerder waren Sai van Wermeskerken en Sam Hendriks dichtbij de openingstreffer.

Cambuur heeft doorgaans aan één goal niet voldoende om winnend de rust in te gaan. Of het nu kwam door dat besef of door iets anders feit was dat Van Kippersluis vijf minuten voor de onderbreking Sam Hendriks in staat stelde de 2-0 te maken. Een rustgevend gevoel en dat bleef na de thee boven het stadion hangen. Cambuur was en bleef de betere ploeg, liet Jong PSV af en toe weliswaar even komen, maar erg dreigend werden de bezoekers niet. Opmerkelijk was dat Xavier Mous, vorig week de absolute uitblinker bij de Leeuwarders, deze vrijdagavond slechts zelden handelend moest optreden. En als de tegenstander in de buurt kwam, stond hij er.

Een kwartier voor tijd maakte Cambuur een einde aan het duel. Sam Hendriks, opnieuw hij, deed waar hij voor aangetrokken is. Hij speelde zich mooi vrij en liet keeper Van de Meulenhof kansloos. Het was net in een fase dat PSV wat gevaarlijker werd. Nigel Robertha kreeg echter juist toen de mogelijkheid om er 4-1 van te maken na goed werk van Maulun. maar faalde. Jong PSV scoorde nog wel tegen, maar Cambuur liet de bezoekers niet dichterbij komen. PSV-trainer Dennis Haar vond de overwinning van Cambuur “zeer terecht.” Hij vond dat zijn team moeite had met de agressieve manier van voetballen van “een zeer goed Cambuur. Compliment aan de technische staf. Deze club gaat op deze manier richting play-offs.”

“Direct druk zetten en PSV niet laten voetballen, was het parool waarmee Cambuur uit de kleedkamer kwam,” aldus trainer René Hake. Die opdracht werd perfect uitgevoerd, alleen had hij de uitslag wel wat groter willen hebben. De eerste thuiszege van Cambuur in 2019 was goed voor de twaalfde plek op de ranglijst. Nog een plaatsje omhoog en we staan op de Play-Off-plekken. Zelfs de vijfde plek is weer in zicht.

SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Boerlage (86. Jones), Jansen, Maulun, Bangura (68. Ciganiks), Hendriks, Van Kippersluis (81. Robertha)

Jong PSV: Van de Meulenhof, Teze, Daverveld (56. Schoonbrood), Soulas, Theunissen (68. Daneels), Verreth, Ramselaar, Fey, Piroe, Junior, Aboukhlal (82. Wallenburg)

Scheidsrechter: Gerrets

Scoreverloop: 23. 1-0 Van Kippersluis; 40. 2-0 Hendriks; 75. 3-0 Hendriks; 86. 3-1 Daneels

Gele Kaarten: Steenvoorden (SC Cambuur)

Man of the Match: Sam Hendriks kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Supporters aanwezig: 6.342

Wedstrijdsponsor: Nivo Groep, Leeuwarden

Balsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 29 maart om 20.00 uur tegen Almere City FC

Foto: www.dijksfotografie.nl