058-2963300
Prima zege Jong SC Cambuur op Jong Heracles

31 oktober 2016, 21:14

Jong SC Cambuur, de ploeg van Dennis van der Ree, heeft zijn eerste competitie-overwinning van dit seizoen behaald. In een leuke, aantrekkelijke wedstrijd, die van beging tot einde boeide, werden de reserves van Heracles Almelo met 2-1 verslagen. De Tukkers hadden onder anderen Wout Droste, Vincent Vermeij, Peter van Ooijen en Jaroslav Navratil in de gelederen. Het deerde de thuisclub niet. Die ging vol op het orgel de strijd aan, pakte veel balbezit en was tot genoegen van het royaal opgekomen publiek doelgericht. Ging het al een keer wat minder florissant dan greep de achterhoede goed in. Voor de rust onderscheidde keeper Pieter Bos zich met twee goede reddingen. Bij de goal van de tegenpartij zag hij er wat minder uit.

Danny Bakker opende voor Cambuur de score. Hij reageerde alert op geklungel in de Almelose defensie. De gelijkmaker kwam vlak na de rust toen Tim van de Berg een slecht verwerkte corner inschoot. Cambuur bleef de iets betere ploeg, was een paar keer echt gevaarlijk en mocht ook drie maal van net buiten de zestien een vrije trap nemen. Voor die momenten moet je een specialist hebben en die ontbeert de club nog. Dat nam niet weg dat na 66 minuten spelen er wel een doelpunt viel. Gino Bosz, die keeper Renze Fij al eerder tot  een knappe redding dwong, rondde nu een mooie aanval over veel schijven fraai af: 2-1. In die stand kwam geen verandering meer.

Opstelling Jong SC Cambuur: Bos, Bosz (81. Akhamrane), El Baad, Bakker, Boutzamar, Den Hoedt, Velder (63. Boerlage), Conraad, Van den Beemt, Hemmen (58. Van der Putten), Karabakal.

Scheidsrechter: Arthur Midden uit Heteren.