058-2963300
Primeur: circulaire stoel van VDL voor het eerst geplaatst in het Cambuur Stadion

Primeur: circulaire stoel van VDL voor het eerst geplaatst in het Cambuur Stadion

20 december 2023, 12:18

Een ware primeur voor het nieuwe Cambuur Stadion: als eerste stadion in de wereld gaat VDL Seating Systems hier de speciaal ontwikkelde duurzame variant van de kuipstoel plaatsen. Deze bestond tot voor kort nog niet, maar is in de afgelopen drie jaar tot stand gekomen uit de ambitie om het meest duurzame stadion van Nederland te bouwen.

Deze uitdaging heeft VDL Seating Systems met beide handen aangegrepen en het resultaat is een unieke stadionstoel van hoogwaardige kwaliteit die voldoet aan alle eisen, maar dan van voor vijftig procent bestaand uit gerecycled materiaal (PCR). Hiermee is een nieuwe standaard neergezet op het gebied van duurzaamheid.

De ontwikkeling van de ‘groene’ stadionstoel is onderdeel van een totaaldeal tussen SC Cambuur en VDL Groep uit Eindhoven. Deze samenwerking werd bekrachtigd op de middenstip van het huidige Cambuur Stadion, voorafgaand aan het Keuken Kampioen Divisie duel tussen SC Cambuur en FC Eindhoven. Dat laatste is niet toevallig, want VDL is tevens hoofdsponsor van de plaatselijke FC.

Het Eindhovense familiebedrijf geldt als autoriteit op het gebied van kunststof en stadionstoelen in het bijzonder en sluit zich vanaf volgend seizoen tevens aan bij de sponsorgroep van SC Cambuur.

“Een uitstekende match en we zijn blij dat we een overeenkomst hebben weten te sluiten met VDL, een internationaal opererend familiebedrijf uit de absolute A-categorie”, vertelt Ard de Graaf, algemeen directeur van SC Cambuur. “Dat we gezamenlijk een nieuwe duurzame standaard hebben weten neer te zetten is natuurlijk ontzettend bijzonder en zet onze ambitie om het duurzaamste stadion van Nederland te bouwen kracht bij. Daarnaast hebben we VDL met deze deal ook weten te binden aan onze sponsorgroep en daar mogen we als club zeker trots op zijn.”

Over VDL Seating Systems
VDL Seating Systems is een samenwerkingsverband bestaande uit meerdere VDL werkmaatschappijen en gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en installeren van stoelen in stadions, sporthallen, auditoria en theaters over de hele wereld.

VDL Groep beschikt over een jarenlange ervaring, een geavanceerd machinepark en deskundige vakmensen wat uiteindelijk resulteert in een hoge kwaliteitsstandaard. Hierdoor is het bedrijf in staat om gebruik te maken van een zeer brede range aan productietechnieken.

Kijk voor meer informatie op www.vdlseatingsystems.com.

Foto: www.dijksmedia.nl

Foto: de samenwerking werd bekrachtigd op de middenstip van het huidige Cambuur Stadion met van links naar rechts: Edgar van Perlo (projectleider Nieuw Stadion Cambuur), Ard de Graaf (directeur SC Cambuur), Ger Stappers (directeur VDL Kunststoffen) en Pieter Claassen (sales- en accountmanager VDL Kunststoffen en VDL Seating Systems).