058-2963300
Punt voor SC Cambuur D1 in derbystrijd

Punt voor SC Cambuur D1 in derbystrijd

13 maart 2016, 19:04

In de Friese derby behaalde SC Cambuur D1 een verdienstelijk punt. SC Cambuur C1 haalde daarentegen op eigen veld hard uit.

SC CAMBUUR C1 12-0 WVV C1
1-0 Kevin de Vries (15.), 2-0 Willem de Boer (22.), 3-0 Bart Kooistra (23.), 4-0 Youri Sletering (25.), 5-0 Bart Kooistra (27.), 6-0 Milan de Koe (32.), 7-0 Bart Kooistra (35.), 8-0 Bart Kooistra (36.), 9-0 Jorn Jongsma (40.), 10-0 Jorn Jongsma (61.), 11-0 Sil Bos (63.), 12-0 Sil Bos (67.)

opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Willem de Boer (36.Maurice Lap), Sil Bos, Milan de Koe (36.Martijn Ferwerda), Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Quinten Lamsma (36.Feike Zijlstra), Deno Alejo (51.Jhondly van der Meer), Bart Kooistra, Youri Sletering (36.Jorn Jongsma).

De C-junioren van SC Cambuur haalden op eigen veld fors uit. “Het was vandaag genieten,” zei trainer Michiel Buursma na de monsterzege op WVV uit Winschoten. “Vooral in de eerste helft speelden we goed op balbezit en creëerden we veel kansen. Nadat de eerste treffer door Kevin de Vries werd gescoord was er geen houden meer aan. Buursma: “Ik heb genoten van een tweetal goals van ons.” De trainer doelde daarbij op de treffers van Bart Kooistra en Milan de Koe, waarbij Youri Sletering en Thimo de Jong de aangevers waren.

“De jongens werkten hard en de tegenstander had weinig in te brengen. Dat beeld bleef in de tweede helft ongewijzigd. In het middenstuk speelden we iets te gehaast maar in de slotfase pakten de jongens het weer goed op,” aldus Buursma. Dankzij twee doelpunten van zowel Jorn Jongsma als Sil Bos werd met een 12-0 zege van het veld gestapt. Buursma: “Er was vandaag alle reden om tevreden te zijn. Iedereen heeft vrij veel gespeeld en ik denk dat de spelers zelf ook genoten hebben van deze wedstrijd.”

SC HEERENVEEN D1 0-0 SC CAMBUUR D1

opstelling SCC D1 David Huistra, Floris Smand, Max Faber, Dylano van Dijk, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Xanthi Dijkstra, Niels ten Veen, Steyn Potma, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Stef Tjalma, Bas Verbree, Gregory Daraji, Matthias Nartey, Milo Postma, Daan Visser, Bjarn Zorgdrager, Dinand Lourens.

“Ik denk dat beide partijen wel tot de conclusie zouden komen dat deze uitslag een terechte afspiegeling van de wedstrijd is geweest,” zei trainer Elwin van Keulen na het gelijkspel in de derby. “Voor rust hadden we best veel balbezit en ontstonden de kansen voor Heerenveen door balverlies in onze opbouw of doordat de ballen niet goed werden weggewerkt.” Een hoekschop ging net voorlangs terwijl een aantal afstandsschoten ook geen treffers voor de Friese ploeg opleverden.

De mannen uit Leeuwarden kregen de beste kans via Steyn Potma maar hij miste één-op-één met de doelman. Daarnaast was de ploeg via corners een paar keer dreigend. Van Keulen: “In de tweede helft begingen we opbouwend iets meer fouten en zochten we ook te snel de lange bal. Ik kreeg al vrij snel het gevoel dat er in deze wedstrijd niet gescoord zou worden.” Beide teams kregen na rust één goede kans. David Huistra moest voor Cambuur redding brengen terwijl Bas Verbree met een vrije trap de lat raakte.

“We leken er een aantal malen gevaarlijk uit te komen maar de laatste pass was net niet goed genoeg,” aldus Elwin van Keulen. De trainer, die zijn ploeg voor de winterstop op eigen veld nog kansloos zag verliezen van Heerenveen, sprak van een positief resultaat. “Het aanvalsspel kan beter en verzorgder en daar zullen we ons ook op moeten richten. In de laatste fase moeten we de handelingen zorgvuldiger uitvoeren. Over de verdediging ben ik bijzonder tevreden. Dit gaat gedisciplineerd en met goed samenwerken. Ook is het mooi om te zien dat dit met een enorme strijdlust gaat.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 1-0 PEC Zwolle A1
FC Twente B1 1-1 FC Groningen B1
FC Groningen C1 2-0 Zeeburgia C1
FC Utrecht D1 2-4 FC Groningen D1

IMG_6847 IMG_6865 IMG_6884IMG_6925