058-2963300

Puntendeling in Arnhem; Wat schreven de kranten?

18 augustus 2014, 12:15

Na een knap gelijkspel in de openingswedstrijd tegen FC Twente moest SC Cambuur het ook in het tweede duel van de competitie opnemen tegen een titelkandidaat. In het eerste half uur van de wedstrijd tegen Vitesse was hier overigens niks van te merken, maar daarna toonden de Arnhemmers hun klasse. Tot een overwinning van de ploeg van Peter Bosz kwam het echter niet, want Bartholomew Ogbeche schoot een minuut voor tijd de gelijkmaker binnen. Wat schreven de kranten over de puntendeling in het GelreDome?

Zowel de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad noemen het behaalde punt in de uitwedstrijd tegen Vitesse een ‘bonuspunt’. De Leeuwarder Courant benadrukt verder vooral de enorme verschillen tussen SC Cambuur en Vitesse, waardoor de prestatie alleen maar knapper wordt.

“Cambuur-trainer Henk de Jong wees na afloop fijntjes op het geld waarin Vitesse zwemt en waarvan in Leeuwarden vaak te weinig is. In Arnhem wordt met miljoenen gesmeten, de begroting is minimaal vijf keer zo groot dan bij Cambuur. In Leeuwarden kon het bedrag dat bijvoorbeeld met de transfer van Martijn van der Laan naar FC Groningen werd verdiend, slechts voor één tiende in de selectie worden geherinvesteerd. De club heeft nog financiële negatieve erfenissen uit het verleden op te lossen. Als dan een punt gepakt wordt tegen een ploeg die waarschijnlijk over de beste vleugelspitsen (Zakaria Labyad en Bertrand Traore) van de eredivisie beschikt, is dat een klein wonder.”

Het Friesch Dagblad looft verder vooral het lef van hoofdtrainer Henk de Jong: “Terwijl zijn ploeg bij vlagen zwaar onder druk stond hervond De Jong een oude gedachte. Die aanvallen als beste verdediging ziet. Dus bracht Cambuurs oefenmeester bij een 2-1 achterstand en na een serie Vitesse-kansen in de tweede helft doodleuk spits Martijn Barto voor middenvelder Erik Bakker.”

Ook in de landelijke kranten is er volop aandacht voor Vitesse – SC Cambuur. De Telegraaf schrijft over het late doelpunt van Ogbeche: “De Friezen kregen daarmee niet eens onverdiend een punt (2-2), want alhoewel Vitesse een fractie sterker was, bood Cambuur uitstekend partij.” Het Algemeen Dagblad onderschrijft deze zienswijze en kopt: ‘Vitesse laat zich door Cambuur verrassen in slotfase.’

In de Elftallen van de Week van zowel De Telegraaf en het Algemeen Dagblad zijn geen spelers van SC Cambuur terug te vinden.

Foto: www.dijksfotografie.com