058-2963300

Puntendeling in openingsduel tegen Twente; wat schreven de kranten?

11 augustus 2014, 11:08

De kop is er af! Afgelopen zaterdag speelde SC Cambuur het eerste competitieduel van het seizoen 2014/2015 tegen FC Twente. Lange tijd leek het er op dat de mannen van De Jong en consorten de volle buit zouden pakken, maar door een van richting veranderd schot van Mokhtar werd het vlak voor tijd toch nog gelijk. Wat schreven de kranten over de seizoensouverture tergen FC Twente?

De Leeuwarder Courant kopt met: “Net geen stunt voor Cambuur, maar resultaat mag er zijn” en typeerde het gelijke spel tegen kampioenskandidaat FC Twente als “Een winstpunt voor de club, twee verliespunten voor de spelers.”

De krant roemt verder de verdedigende linie van SC Cambuur: “Verdedigend stond het goed bij Cambuur, want echt veel kansen creëerde Twente niet. Doelman Leonard Nienhuis was opnieuw degelijk. Wout Droste, die met pijnstillers voetbalde vanwege een nog pijnlijke schouder, speelde uitstekend. Dat gold ook voor Marlon Pereira. Lucas Bijker deed het goed als centrale verdediger. Etiënne Reijnen moet uitgroeien tot een verdedigend leiderstype, maar kan zich nog wel verder ontwikkelen.”

Het Friesch Dagblad haalt de mooie woorden van Twente-trainer Alfred Schreuder aan het adres van SC Cambuur aan: “Complimenten voor Cambuur. Er stond een goede ploeg op het veld voor een club die vijf basisspelers is kwijtgeraakt.”

Verder schrijft het Dagblad dat SC Cambuur voor aanvang zou tekenen voor een gelijkspel tegen de Tukkers, maar na afloop de puntendeling met frisse tegenzin moest accepteren. Al maakte de aanvankelijke teleurstelstelling snel plaats voor het positieve: “Dat we balen van een gelijkspelen tegen Twente is een goed teken.”

Ook in de landelijke kranten volop aandacht en complimenten voor de knappe seizoenstart van SC Cambuur. Zo kopt De Telegraaf ”Twente struikelt bij Cambuur” en het Algemeen Dagblad is nog stelliger “Kleurloos Twente komt goed weg met punt bij Cambuur”.

In het Elftal van de Week van het Algemeen Dagblad vinden we bovendien doelpuntenmaker Albert Rusnák terug op het middenveld.

Foto: www.dijksfotografie.com