058-2963300
Rachid El Khalifi: “Niet makkelijk, maar Cambuur kan zeker stunten”

Rachid El Khalifi: “Niet makkelijk, maar Cambuur kan zeker stunten”

2 maart 2017, 10:07

SC Cambuur staat vanavond voor het eerst in de historie in de halve finale van de KNVB-Beker. In deze halve eindstrijd gaat SC Cambuur het in Alkmaar opnemen tegen AZ. Het is niet de eerste keer dat beide clubs elkaar treffen in de beker. In 2007 boekte SC Cambuur tot verrassing van vriend en vijand een 1-0 overwinning op het AZ van Louis van Gaal. We blikken vooruit met de maker van het enige doelpunt van destijds: Rachid El Khalifi.

Allereerst Rachid; hoe is het met je en wat doe je tegenwoordig?
Het gaat goed. Ik werk tegenwoordig als jongerenwerker bij stichting DOCK en daarnaast ben ik hoofdtrainer van de O16 bij voetbalclub S.B.V. Excelsior. Ook voetbal ik zelf nog bij amateurclub HOV/DJSCR uit Rotterdam. Dat is de club waar voor mij alles is begonnen. Hier ben ik ook nog jeugd coördinator en technisch directeur.

In 2007 maakte je het winnende doelpunt tegen AZ. Wat kun je je nog van die wedstrijd herinneren? Weet nog dat ik op de bank begon wegens een kleine ingreep in mijn knie en daarom zou ik eigenlijk ook niet spelen. Het was een beladen wedstrijd met een bomvol Cambuur Stadion. Het stond 0-0 en toen mocht ik invallen, iets wat ik niet had verwacht. Ik kwam in het veld voor Sandor van der Heide met nog maar een aantal minuten op de klok. In die laatste minuten kreeg ik een steekpass van Mark Mboua, waardoor ik vrij voor de keeper stond en vanuit de draai in de linkerhoek schoot. Ik kon het nog niet beseffen, maar tot dat het tijd was en de scheids floot, voelde ik me een echte winnaar. Het was natuurlijk een echte teamprestatie, waarbij iedereen in het geel-blauw met hart en ziel heeft gevochten. En de supporters natuurlijk niet te vergeten, die ons geweldig steunden. Deze dag zal ik niet snel meer vergeten.

Heb je nog contact met Cambuur collega’s uit die tijd?
Ik heb zeker nog wel contact met een aantal spelers, maar ook met de mensen in Leeuwarden die ik destijds heb leren kennen.

Vanavond staat SC Cambuur tegenover AZ in de halve finale van de beker. Wat voor wedstrijd denk je dat het gaat worden?
Het zal zeker geen makkelijke wedstrijd worden. Cambuur zal veel strijd moeten leveren en echt als een team spelen. Dan is er zeker een kans.

Denk je dat SC Cambuur kan stunten in Alkmaar?
Jazeker, ze zijn goed op dreef de laatste tijd. Al drie duels op rij niet verloren en die lijn moeten ze doortrekken. En Cambuur kan altijd rekenen op de fanatieke steun van de supporters. Dat helpt altijd.

Foto: www.dijksfotografie.com