058-2963300

Ramon Leeuwin: ‘Dit was de eerste wedstrijd waar ik naar keek’

12 maart 2015, 9:48

Ramon Leeuwin was vorig jaar de aanvoerder van het Cambuur-team dat de meeste punten pakte in de Eredivisie uit de historie van de Leeuwarder voetbalclub. Met zijn goede prestaties verdiende hij afgelopen zomer een transfer naar FC Utrecht waar hij dit seizoen een onomstreden basiskracht is. Aanstaande zaterdag keert de centrale verdediger terug in het Cambuur Stadion voor het duel tegen zijn oude werkgever. Volgt Leeuwin zijn oude club nog en hoe denkt hij over de wedstrijd van zaterdag?

Ramon, allereerst, hoe is het met je? Ben je topfit?
“Jazeker, voel me goed en ben topfit. Had wat last na het thuisduel tegen Feyenoord, maar dat is inmiddels achter de rug.”

Afgelopen zomer heb je de overstap gemaakt van SC Cambuur naar FC Utrecht. Was dat een moeilijke beslissing?
“Nee, eigenlijk niet. Had natuurlijk al een verleden bij Utrecht en de transfer was zowel goed voor mij als voor SC Cambuur. Ik denk dat het een win-win situatie was.”

Volg je de club nog? En zo ja hoe?
“Absoluut. Kijk veel wedstrijden en heb met een aantal jongens nog goed contact. Lucas (Bijker red.) en Mohamed (El Makrini red.) spreek ik nog zeer regelmatig en ook met teammanager Peter Drijver en Henk de Jong heb ik af en toe nog contact.”

Bij FC Utrecht zit met Mark Diemers nog een speler met een Cambuur-verleden. Hebben jullie het weleens over SC Cambuur?
“We hebben bij SC Cambuur nooit samengespeeld, hij was net weg toen ik kwam, maar we kennen natuurlijk wel veel dezelfde mensen. Dus af en toe gaat het wel even over de club en de mensen in Leeuwarden.”

Hoe speciaal is het om terug te keren in Leeuwarden?
“Heel speciaal natuurlijk. Ben al wel weer een aantal keer in Leeuwarden geweest om een wedstrijd te kijken, maar als voetballer is dit de eerste keer dat ik terug ben. Toen het programma bekend werd was dit de eerste wedstrijd waar ik naar keek. Kijk er echt naar uit.”

Wat verwacht je van de wedstrijd? Wat voor duel gaat het worden?
“Cambuur heeft na de nederlaag van afgelopen weekend iets recht te zetten en wij zitten in een goede flow, dus het kan een leuke wedstrijd worden. Bovendien willen beide ploegen altijd graag voetballen, dus verwacht een open duel.”

Welke van de drie Cambuur-spitsen (Ogbeche, Barto en Hemmen) hoop je dat je tegenover je hebt?
“Het zijn alle drie goede spitsen met ieder hun eigen kwaliteiten. Om eerlijk te zijn maakt het me niet heel erg veel uit, ik kijk vooral naar mezelf en geef tegen wie ik ook speel het maximale.”

Foto: www.dijksfotografie.com