058-2963300

Reactie SC Cambuur op afwijkend gokgedrag bij FC Twente – SC Cambuur

5 maart 2016, 11:34

Vanochtend zijn we op de hoogte gesteld door de KNVB dat er ‘afwijkend gokgedrag’ is waargenomen bij de wedstrijd tussen FC Twente en SC Cambuur (20 februari 2016).

Algemeen Directeur Ard de Graaf: “Het mag voor zich spreken dat wij volledige medewerking zullen verlenen aan een eventueel onderzoek. Ondanks het feit dat er geen officiële verdachtmakingen zijn, betreuren we het dat het Nederlandse voetbal en SC Cambuur worden genoemd in deze zaak”.

KNVB verzamelt informatie
De KNVB neemt dergelijke signalen altijd serieus, maar benadrukt dat afwijkend gokgedrag iets anders is dan dat de wedstrijden gemanipuleerd zijn. Een verklaring kan bijvoorbeeld zijn dat de quoteringen op wedstrijden of op een combinatie van wedstrijden zeer gunstig is en dat mensen dit via internet met elkaar delen waardoor het aantal inzetten toeneemt.

Afwijkend gokgedrag bij nog twee Eredivisieduels
Er is bovengemiddeld veel gegokt op de wedstrijden FC Twente – Cambuur Leeuwarden (20 februari 2016, 3-0) en FC Utrecht – Willem II (21 februari 2016, 2-1). Dat blijkt uit een rapport van een Duitse kansspelaanbieder. De KNVB kreeg dat in handen nadat het zijn netwerk inzette naar aanleiding van eerdere berichtgeving over NEC – Willem II (17 januari 2016, 1-0). Ook bij die wedstrijd was sprake van afwijkend gokgedrag. Dat bleek uit een documentaire van de Duitse publieke omroep ARD.

Foto: www.dijksfotografie.com