058-2963300

Reactie SC Cambuur op kaartverkoop voor Derby

29 september 2014, 15:20

Afgelopen weekend begon de kaartverkoop voor de derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur. Op verzoek van de supporters werd dit keer op een zaterdag begonnen met de verkoop, zodat de werkende supporters makkelijker een kaartje kunnen kopen. En dus waren er veel blije, vrolijke gezichten van fans die van de partij zijn op 19 oktober in Heerenveen.

Vanwege het beperkt aantal beschikbare kaarten in het uitvak van het Abe Lenstra Stadion heeft helaas niet elke Cambuur-supporter een kaartje weten te bemachtigen. De frustratie en teleurstelling van de supporters die achter het net hebben gevist (na soms zelfs uren in de rij te hebben gestaan) is meer dan begrijpelijk. Helemaal als je een trouwe bezoeker bent van (uit)wedstrijden en er bij de wedstrijd van het jaar dus niet bij kunt zijn.

Als gevolg hiervan is er commotie ontstaan onder de supporters, en dan met name over het ontbreken van een systeem die de trouwe bezoeker van uitwedstrijden voorrang verleent. Als club willen we hier graag op reageren, de situatie uitleggen en samen bekijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.

Om te beginnen zijn we het met iedereen eens die vindt dat trouwe supporters het eerste recht moeten hebben om een kaart aan te schaffen voor dit soort (enorm populaire) wedstrijden. Ben je bij meerdere of zelfs alle uitwedstrijden aanwezig, dan spreekt het haast voor zich dat je ook bij De Derby bent om onze club te steunen. Dit is ook de reden waarom we een aantal vaste supportersgroepen een eigen bus hebben toegewezen (wat we beter hadden moeten communiceren). Toch zijn er ook trouwe supporters die er op zondag 19 oktober niet bij zijn in Heerenveen.

Ter verklaring hiervoor moeten we voor een eerlijk en volledig beeld terug naar de kaartverkoop voor De Derby van vorig seizoen. Toen hadden we een gelijk aantal kaarten, de vaste supportersgroepen een eigen bus, waren de voorwaarden hetzelfde en destijds hadden we drie dagen nodig om deze kaarten te verkopen. Met andere woorden; iedere trouwe, vaste bezoeker van uitwedstrijden van onze club had redelijkerwijs de kans en de mogelijkheid om een kaartje te bemachtigen.

Dit seizoen was er in de eerste uitwedstrijden wel een lichte stijging te zien van het aantal uitsupporters (ook met de wegingsfactor auto- of buscombi), maar bij lange na niet zo significant om aan te nemen dat er een enorme schaarste zou ontstaan op kaarten voor De Derby.

Nu blijkt dat dit wel het geval is, is het aan ons als club om hier lering uit te trekken en te kijken hoe we in de toekomst de kaartverkoop voor deze en andere populaire uitwedstrijden op zo’n rechtvaardig mogelijke manier kunnen houden. We gaan dan ook op korte termijn in gesprek met Supportersvereniging  ‘De Kern van Cambuur’ om samen te zoeken naar een passende en structurele oplossing.

Tot slot is het los van de begrijpelijke teleurstelling bij supporters die er niet bij kunnen zijn wel een prachtige constatering dat de club zo enorm leeft en in populariteit is gestegen. Ook sportief en financieel is het nooit beter gegaan dan nu, dus laten we daarom vol achter de club blijven staan om zo samen uit te groeien tot een stabiele Eredivisionist!

Foto: www.dijksfotografie.com