058-2963300
SC Cambuur acht keer trefzeker in Friese Wouden

SC Cambuur acht keer trefzeker in Friese Wouden

3 juli 2019, 21:47

Op de avond dat de Oranje Leeuwinnen gaan proberen historie te schrijven door zich te plaatsen voor de Finale van het WK mocht SC Cambuur aantreden tegen het Regioteam Kootstertille. Een oefenwedstrijd die je onderhand in navolging van D.T.D. een heuse traditie mag noemen. Het treffen met de mannen uit De Tille prijkt namelijk al sinds het jaar 2000 op de agenda (met een enkele onderbreking) van de geel-blauwen.

In de afgelopen twee seizoenen was het verschil in doelpunten steevast 6 treffers (1-7 en 0-6) en vanavond deed een moeizaam uit de startblokken komend SC Cambuur hier nog een schepje bovenop: 0-8.

Op een meer dan uitstekende mat en onder toeziend oog van zo’n 1000 toeschouwers begon SC Cambuur met slechts één wijziging in de basiself. Proefspeler Grad Damen mocht aantreden voor Mees Hoedemakers om de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. Dit deed hij vooral bij het voorbereidende werk op de 0-2 van Maulun, waar een fraaie solo van Damen aan voorafging. Eerder had Robertha zijn ploeg vanaf 11 meter al op voorsprong gezet.

De in totaal 8 treffers werden keurig verdeeld en voor rust vonden Paulissen met een kurkdroog schoot en Kallon met een goed bedacht stiftje nog het net.

Na de thee schoot SC Cambuur werkelijk uit de startblokken en na 10 minuten spelen in het tweede bedrijf lag de bal alweer 3 keer in het net. Eerst werd een strakke voorzet na een prachtige aanval in eigen doel gewerkt en daarna kopten achtereenvolgens Jacobs en Schouten de bal tegen de touwen. De laatste treffer liet lang op zich wachten, maar kort voor het laatste fluitsignaal tekende Gootjes voor het slotakkoord. Zo werd het een mooie voetbalavond in Kootstertille, dat andermaal bewees een uitstekende gastheer te zijn.

Komende zaterdag staat de 2e oefenwedstrijd van deze week op de agenda. Dan blijven de mannen van Henk de Jong op Leeuwarder bodem en gaat het de degens kruisen met FVC. De aftrap van dit duel is wederom om 19.00 uur. Graag tot dan!

Opstelling eerste helft: Bos; Van Deelen (c), Van der Kaap, Schouten, Sambissa; Damen, Jacobs, Maulun; Kallon, Robertha en Paulissen

Opstelling tweede helft (na 60 minuten): Bos; Raghoebar, Van der Kaap, Schouten, Bangura; Hoedemakers (vanaf 46′), Akoy (vanaf ’46), Bouman; Metz, Van Rijswijk en Gootjes

Scoreverloop:
9′ Robertha (pen.)
32′ Maulun
35′ Paulissen
42′ Kallon
46′ Eigen doelpunt
50′ Jacobs
55′ Schouten
82′ Gootjes

Foto: www.cambuurimages.nl