058-2963300
Rik Reinsma naar Onder 21, Justin van der Dam nieuwe trainer Onder 18

Rik Reinsma naar Onder 21, Justin van der Dam nieuwe trainer Onder 18

16 juni 2023, 16:00

Na het invullen van de technische staf van het eerste elftal, met Jeroen Burghout als de nieuwe assistent-trainer, is inmiddels ook bekend wie de hoofdtrainers gaan worden binnen de Jeugdopleiding van SC Cambuur.

Onder 21
De vacature die is ontstaan bij SC Cambuur Onder 21 wordt met ingang van het nieuwe seizoen (2023/2024) ingevuld door Rik Reinsma. Daarmee begint hij aan zijn vierde seizoen binnen de opleiding, waarbij hij eerder hoofdtrainer was van respectievelijk Onder 16 en Onder 18. Met laatstgenoemd team wist hij dit seizoen te promoveren naar Divisie 2 en met Onder 21 wordt de strijd aangegaan op het hoogste niveau van Nederland.

De verbintenis van Reinsma is bovendien opengebroken en de geboren Sneker heeft zijn handtekening gezet onder een dienstverband voor de komende drie seizoenen.

Onder 18
Bij SC Cambuur Onder 18 is er komend seizoen een nieuw gezicht te zien op de bank en het trainingsveld. Het gaan om Justin van der Dam, die de overstap maakt van amateurpartner ONS Sneek. Daar was hij afgelopen jaar hoofdtrainer van de Onder 23 en met SC Cambuur Onder 18 mag hij als hoofdtrainer de uitdaging aangaan op het tweede niveau van Nederland.

Van der Dam heeft een contract getekend voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Hoofd Opleiding Fedrik Houtstra over de invulling van de trainersposities van de twee oudste jeugdteams: “Allereerst zijn we als jeugdopleiding natuurlijk ontzettend trots op het feit dat we met Jeroen Burghout een trainer hebben kunnen afleveren bij het eerste elftal. Het leverde ons aan de andere kant wel een nieuwe uitdaging op, maar met Rik en Justin hebben we dat uitstekend in weten te vullen met twee even talentvolle als ambitieuze trainers. Rik heeft een hele goede ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen jaren en kan dat nu blijven doen bij de Onder 21 en hetzelfde geldt voor Justin, al heeft die dat buiten onze opleiding gedaan. We kennen hem onder meer van ons topcoaches-project, waarbij talenvolle jeugdtrainers uit de regio via presentaties en werkvormen met elkaar konden sparren en inspiratie opdoen op verschillende vlakken. Zo wisten we dat hij zowel qua inhoud als persoonlijkheid goed bij onze club past.”

Onder 16, 14 en 12
Bij de drie andere jeugdteams vinden er geen wijzigingen plaats voor wat betreft de invulling van de hoofdtrainer-posities. Bij SC Cambuur onder 16 blijft Jan Hulzinga eindverantwoordelijk en hij zal dit komend seizoen combineren met de UEFA-A Youth opleiding en een stage bij Onder 21. Ook bij de Onder 14 zal er een vertrouwd gezicht voor de groep staan, want daar begint Matthias Frankema aan zijn zesde seizoen bij de Leeuwarder volksclub. SC Cambuur Onder 12 kent in het seizoen 2023/2024 net als afgelopen jaar twee hoofdtrainers. Het duo René Paauw en Niek Tiemersma gaan voor de tweede jaargang op de rij aan de slag met de jongste talenten van SC Cambuur.

Foto’s: www.dijksmedia.nl / Cambuur Media