058-2963300
René Hake: “Als je hem haalt, moet je hem ook opstellen”

René Hake: “Als je hem haalt, moet je hem ook opstellen”

3 februari 2019, 17:25

SC Cambuur is nog steeds ongeslagen in 2019 en kent daarmee een prima start van de tweede seizoenshelft. Dit zal morgenavond een vervolg moeten krijgen in het uitduel tegen Jong AZ. Met hoofdtrainer René Hake keken we alvast vooruit op dit duel.

Uiteraard ging het op het persmoment ook nog even over de nieuwe aanwinsten van SC Cambuur en spits Sam Hendriks in het bijzonder. Hake: “Of Sam gaat spelen morgen? Daar kan ik kort over zijn: ja. Hij is fit en als je hem haalt, dan moet je hem ook opstellen vind ik.”

Daarnaast kan de oefenmeester weer beschikken over David Sambissa, die terugkomt van een blessure. “Dat is natuurlijk goed nieuws. Voor de rest staan we er ook goed op, al is Nigel Robertha een twijfelgeval. Hij heeft wat last van zijn knie en heeft vandaag ook wat korter getraind. Daarnaast zal Robert van Koesveld nog even rustig aan moeten doen.”

De meeste ploegen in de Keuken Kampioen Divisie kwamen afgelopen vrijdag al in actie en een blik op de ranglijst leert dat SC Cambuur derhalve goede zaken doen. “Ja, dat is zeker waar. Maar wij moeten ons vooral druk maken om onze eigen performance, onze eigen manier van spelen. Eerst zorgen dat we morgen winnen, dan kijken we daarna wel naar de ranglijst.”

Met Jong AZ treft SC Cambuur morgenavond de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie, maar dat wil zeker niet zeggen dat het op voorhand al een gelopen race is. “We komen tegen een elftal te staan met talentvolle jongens, die zeker vaardig zijn. Maar uiteindelijk gaat het er om dat we onze eigen zaken goed voor elkaar hebben. We zullen aan de bal goed moeten zijn, maar ook in het druk zetten en het compact staan. De uitvoering daarvan gaat bepalen of we de wedstrijd winnen.”

De aftrap van het duel tussen Jong AZ en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Zoals altijd is de wedstrijd live te volgen via Omrop Fryslan, Omroep LEO en natuurlijk ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl