058-2963300
René Hake: “Belangrijke wedstrijd om ons weer te laten zien”

René Hake: “Belangrijke wedstrijd om ons weer te laten zien”

24 september 2018, 16:38

SC Cambuur start morgenavond aan een nieuwe editie van het Toto KNVB-Bekertoernooi. De mannen van René Hake zijn in de eerste ronde gekoppeld aan SVV Scheveningen en met onze hoofdtrainer blikken we alvast vooruit op het treffen met de Tweededivisionist uit Zuid-Holland.

Het vaderlandse bekertoernooi en SC Cambuur is de laatste jaren een goed huwelijk gebleken en dus wil Hake niets aan het toeval overlaten. “We gaan het morgenavond doen met een zo sterk mogelijk elftal op het veld, want een ronde verder komen is een absolute must. De beker is een mooi podium om je te laten zien als club (dat weten we hier in Leeuwarden maar al te goed) en daarom benaderen wij deze wedstrijd uiterst serieus.”

Het drukke competitieschema is voor Hake daarom ook geen reden om veel wijzigingen door te voeren en spelers rust te geven. Wel zal de basisopstelling ten opzichte van het duel met Jong FC Utrecht gewijzigd zijn. “Kevin van Kippersluis en Kevin Schindler hebben lichte klachten overgehouden aan het duel van afgelopen vrijdag en zijn nog niet voldoende hersteld. Ik verwacht echter dat ze er vrijdag tegen Roda JC weer bij zijn.”

SVV Scheveningen is geen onbekende in Leeuwarden met het oog op de beker. Zo troffen geel-blauw en zwart-groen elkaar in 2014 in de derde ronde van het toernooi (2-0 voor SC Cambuur na verlenging red.). Wat Hake allemaal weet van de huidige ploeg? “We hebben Scheveningen diverse keren bekeken en het is een stugge ploeg met veel snelheid voorin en ervarenheid wat betreft het aantal ex-profvoetballers.”

Desalniettemin heeft de oefenmeester vertrouwen in eigen kunnen. “Zolang we ons eigen ding blijven doen gedurende de wedstrijd, ga ik er vanuit dat we donderdagavond in de koker zitten bij de loting voor de volgende ronde.”

Het bekerduel tussen SVV Scheveningen en SC Cambuur wordt morgenavond om 19.45 uur afgetrapt. Volg de wedstrijd live via de radioverslagen van Omrop Fryslân en Omroep Leo of via onze eigen social media kanalen Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat.

Foto: www.dijksfotografie.com