058-2963300
René Hake: “Bij winst zijn de Play-Offs zo goed als zeker”

René Hake: “Bij winst zijn de Play-Offs zo goed als zeker”

25 april 2019, 17:02

Voor SC Cambuur staat morgenavond alweer de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander is dan vanaf 20.00 uur een directe concurrent in de strijd om de Play-Offs en dus is de inzet tegen MVV hoog.

Afgelopen maandag won SC Cambuur onberispelijk met 2-0 van FC Den Bosch, maar hoofdtrainer René Hake verloor in dat duel wel zijn spits met een zware knieblessure. “Ja, dat is in de eerste plaats voor Sam (Hendriks red.) natuurlijk knap waardeloos. Hij heeft het eerder meegemaakt en we leven allemaal enorm met hem mee. Zo’n blessure gun je niemand, maar helaas horen dit soort dingen er bij.”

De keuzes in de voorhoede zijn sowieso vrij beperkt voor de oefenmeester, want ook de topscorer van SC Cambuur is afwezig. “Kevin van Kippersluis moet door zijn 5e gele kaart een wedstrijd toekijken. Daarvoor geldt min of meer hetzelfde. We moeten het doen met de jongens die er wel zijn en zij zullen nu op moeten staan. Voor de rest zijn er geen wijzigingen in de ziekenboeg.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond; MVV. Het verschil met de Maastrichtenaren is weliswaar 3 plekken op de ranglijst, in punten is de marge slechts 1. Hake: “Het is enorm spannend en dat kan zomaar eens tot het einde zo blijven. Voor MVV is het de laatste kans, zij moeten echt morgen. Makkelijk gaat het dan ook zeker niet worden. Na Twente is MVV ook nog eens de ploeg met de meeste punten in uitwedstrijden. Dat zegt wel iets.”

De hoofdtrainer is echter niet al te veel met de tegenstander bezig, maar kijkt vooral naar zijn eigen ploeg. “Daar moet je altijd naar kijken. Het gaat er uiteindelijk om hoe goed wij ons eigen plan uitvoeren. Als we dat goed doen, dan kunnen we inderdaad hele goede zaken doen. Bij winst en gunstige uitslagen op de andere velden kunnen we ons zelfs definitief plaatsen. Maar wij concentreren ons vooral op onszelf en onze eigen wedstrijd.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en MVV Maastricht is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten koop je de hele dag bij de administratie of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl