058-2963300
René Hake: “Dat zijn we verplicht aan onze supporters”

René Hake: “Dat zijn we verplicht aan onze supporters”

13 december 2018, 16:14

SC Cambuur – FC Twente. Sowieso een prachtig affiche tussen twee clubs met een roerig en roemrucht verleden, maar voor niemand zal het duel zo bijzonder zijn als voor René Hake. De huidige trainer van SC Cambuur moest vorig jaar vroegtijdig het veld ruimen bij FC Twente en uiteraard ging het daar ook even over op het wekelijkse persmoment.

“Uiteraard geeft deze wedstrijd een ander gevoel dan de gemiddelde wedstrijd, dat lijkt me duidelijk”, legt Hake uit. “Natuurlijk zijn er minder leuke dingen gebeurd, maar aan de club en de mensen bewaar ik warme herinneringen. Dat is het gevoel dat nog steeds overheerst en ik kijk er naar uit om een aantal clubmensen weer te zien.”

Waar FC Twente aan de competitie begon als torenhoge favoriet maken de Tukkers die verwachtingen tot dusver maar nauwelijks waar. En dat is niet zo gek volgens de hoofdtrainer. “De Keuken Kampioen Divisie is echt een lastige competitie, er zit geen makkelijke wedstrijd bij. Het is ook niet reëel om te verwachten dat ze zomaar even kampioen worden. Ze staan er kort bij en gaan echt wel mee doen tot het eind. Ze hebben wat dat betreft genoeg individuele kwaliteit.”

Voor SC Cambuur geldt ook dat het worstelt met hoge verwachtingen en nog wat wisselvallig is qua voetbal en resultaat. De oefenmeester daarover: “We zullen zeker stabieler moeten worden, het verschil is te groot. Afgelopen maandag hebben de jongens wel echt een uitstekende reactie gegeven en met name in de eerste helft ook uitstekend gevoetbald. Het is nu zaak om die lijn door te trekken naar het duel morgen tegen Twente.”

De kans is groot dat dezelfde elf mannen in het geel-blauw gaan verschijnen aan de aftrap. “Of ik van het ‘never change a winning team’ ben? Dat is niet vanzelfsprekend bij ons, dat hangt van meerdere factoren af. Voor morgen is het echter niet logisch dat we veel gaan wijzigen. Het leeft bij iedereen dat we de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar spelen en dat we het aan onze supporters verplicht zijn om daar wat van te maken.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Twente is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten zijn de hele dag verkrijgbaar bij de administratie en natuurlijk ook hier in de Online Kaartverkoop.