058-2963300
René Hake: “De negatieve reeks zo snel mogelijk omdraaien”

René Hake: “De negatieve reeks zo snel mogelijk omdraaien”

13 oktober 2018, 14:33

Zondagmiddag klokslag 14.30 uur gaat SC Cambuur op Het Kasteel de confrontatie aan met Sparta Rotterdam. Na twee nederlagen op rij zijn de mannen van René Hake er op gebrand om morgen drie punten mee terug te nemen naar Leeuwarden, zo bleek uit het perspraatje met de hoofdtrainer in de aanloop naar dit duel.

“De nederlaag tegen Dordrecht heeft zeker impact gehad binnen de groep,” aldus Hake. “We hebben daarom deze week meerdere malen de koppen bij elkaar gestoken en over veel uiteenlopende zaken gesproken. De laatste drie wedstrijden kun je een terugval noemen en het is aan ons (spelers en staf) om dit snel weer om te draaien, het liefst zondag meteen.”

Met welke namen de oefenmeester dit wil gaan doen is nog niet te zeggen. Wel is duidelijk dat Jordy van Deelen en Robin Maulun er zondag nog niet bij zijn. Matthew Steenvoorden is wel op de weg terug. “Matthew heeft afgelopen dinsdag een helft meegedaan tegen AZ en daar geen reactie aan overgehouden. Of hij zondag fit genoeg is om mee te reizen naar Rotterdam is nog wel afwachten.”

In de voorbereiding op het competitievoetbal troffen Sparta en Cambuur elkaar ook op Het Kasteel en toen eindigde het duel in een 0-2 overwinning voor de geel-blauwen. Hake wil deze overwinning echter niet meenemen naar de wedstrijd van morgen. “Teams zijn vergeleken met twee maanden terug nu een stuk verder in hun ontwikkeling.”

Wat Hake verwacht van zijn ploeg morgen? “Ik wil het Cambuur zien van de eerste vijf wedstrijden van de competitie. Met hard werken en gedisciplineerd spelen hebben we toen het beste uit onszelf gehaald en dat wil ik morgen tegen Sparta negentig minuten terugzien.”

De aftrap van het duel tussen Sparta en SC Cambuur is morgenmiddag om 14.30 uur en vanuit het uitvak zullen de geel-blauwen worden gesteund door 230 man/vrouw. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd te volgen via Fox (Sports), de radioverslagen van Omrop Fryslan en Omroep Leo en via ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.com