058-2963300
René Hake: “Dit geeft zeker vertrouwen”

René Hake: “Dit geeft zeker vertrouwen”

28 maart 2019, 16:16

Na tien punten uit vier wedstrijden op rij staat SC Cambuur plots weer op een Play-Off plek en is het sentiment in Leeuwarden behoorlijk omgedraaid. Morgenavond wacht er wat dat betreft weer een belangrijke horde, want dan komt directe concurrent Almere City FC op bezoek in Leeuwarden.

“In onze benadering en manier van werken hebben we niks anders gedaan”, reageert René Hake op de vraag of de hoofdtrainer een succesformule heeft gevonden. “Misschien is het aloude cliché dat je soms even een overwinning nodig hebt wel gewoon waar. In de wedstrijden daarvoor hadden we overigens ook een aantal keer moeten winnen, dus de verschillen zijn klein. Maar dit geeft zeker een goed gevoel en vertrouwen.”

Ten opzichte van vorig weekend kan Hake weer een beroep doen op een tweetal dat terugkomt van respectievelijk een schorsing en interland-voetbal. “Dat is positief. Matthew Steenvoorden en Andrejs Ciganiks zitten er weer bij en zijn beide fit. Daartegenover staat de ziekte van Kevin van Kippersluis. Ik verwacht niet dat hij morgen inzetbaar is tegen Almere. Daarnaast gaat het met Issa Kallon en Tyrone Conraad weer langzaam de goede kant op.”

Het grootste Cambuur-nieuws van deze week kwam voort uit de formele opzegging die clubs wettelijk gezien voor 1 april moeten doen. Tien spelers kregen hierbij te horen dat hun toekomst in eerste instantie niet in Leeuwarden ligt. “Of dat iets met spelers doet? Dat lijkt me wel. Er zullen jongens teleurgesteld zijn, dat is normaal. Maar het zijn profs en ze moeten zich daardoor misschien nog wel meer laten zien, dus ik verwacht niet dat het effect gaat hebben op onze prestaties.”

Dan de tegenstander van morgenavond: Almere City FC. De directe concurrent in de strijd om de Play-Offs won maandagavond overtuigend van TOP Oss (3-0). “Ze zullen daar ongetwijfeld een goed gevoel aan over hebben gehouden, maar dat geldt ook voor ons. Na de trainerswissel hebben ze ook wat andere accenten aangebracht, het is een ploeg die initiatief en risico durft te nemen. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen en gebruik maken van de mogelijkheden die er ook zeker liggen.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Almere City FC is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten koop je de hele dag bij de administratie of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: Soccrates Images