058-2963300
René Hake: “Doen waar we goed in zijn”

René Hake: “Doen waar we goed in zijn”

20 september 2018, 16:43

Vorige week vrijdag was Telstar alweer de vierde ploeg op rij die door SC Cambuur aan de zegekar werd gebonden. Door deze driepunter klommen de mannen van René Hake ook nog eens naar de hoogste trede op de ranglijst en dus laat het humeur van de hoofdtrainer zich raden. “Al blijven er nog genoeg dingen die beter kunnen.”

De oefenmeester vervolgt: “Natuurlijk zijn we tevreden over waar we staan en hoeveel punten we hebben. Maar als je kijkt naar de uitvoering zijn er nog wel wat facetten waarin we ons kunnen verbeteren. Het is wat dat betreft ook helemaal niet uitgesloten dat we wat gaan wijzigen in de opstelling, maar daar moeten we nog een definitieve beslissing over nemen.”

Opties heeft Hake wat dat betreft genoeg, want de ziekenboeg wordt leger en leger. “Alleen Matthew Steenvoorden is morgen niet inzetbaar. Daarnaast hebben we nog wel wat jongens met pijntjes. Zo viel Kevin Schindler vorige week uit en heeft deze week voor een groot deel aangepast getraind. Ook Kevin van Kippersluis heeft wat klachten, het is nog even afwachten hoe ernstig dat is.”

Met wie en in welke formatie Jong FC Utrecht morgen gaat aantreden is afwachten, zeker met de aanstelling van Dick Advocaat als hoofdtrainer van het eerste elftal. “Ze spelen de laatste weken met een vast elftal en worden met de week beter. Het zou natuurlijk kunnen dat Advocaat spelers terugzet of jongens van Jong laat aansluiten bij het eerste. Dat gaan we morgenavond wel zien. Het wordt hoe dan ook een zware kluif, uitwedstrijden tegen beloften teams zijn nooit makkelijk.”

Zoals altijd kijkt Hake vooral naar zijn eigen team en hij gaat ook uit van eigen kracht. “Het grootste gevaar? Dat zijn we zelf. Waar je ook staat op de ranglijst en tegen wie je ook speelt: we moeten datgene doen waar we goed in zijn en onze taken zo goed mogelijk uitvoeren.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via het schakelkanaal van FOX, de radioverslagen van Omrop Fryslan en Omroep Leo en ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl