058-2963300
René Hake: “Een vol uitvak geeft altijd iets extra’s”

René Hake: “Een vol uitvak geeft altijd iets extra’s”

21 maart 2019, 15:01

Met het aanbreken van de meteorologische lente lijkt er ook voor SC Cambuur een iets zonnigere periode aangebroken. Al is dat een conclusie die pas echt mag worden getrokken als de mannen van René Hake morgen weten te winnen van FC Volendam. Dat zou dan namelijk de derde winstpartij op rij zijn.

“Dat gaat er inderdaad weer wat op lijken”, is ook de conclusie van hoofdtrainer René Hake. “We hebben vorige week ook een hele behoorlijke wedstrijd gespeeld tegen Jong PSV. Het zou dan ook niet logisch zijn om veel te wisselen, al hebben we met de schorsing van Matthew Steenvoorden sowieso één wissel die we moeten doorvoeren.”

Een opsteker in de race om de Play-Offs is de steeds leger wordende ziekenboeg. De oefenmeester daarover: “Kevin Schindler is weer helemaal terug en Issa Kallon heeft deze week weer deels meegedaan met de groep. Dat gaat dus de goede kant op, al komt morgen nog te vroeg voor hem. Datzelfde geldt voor Tyrone Conraad, Jordy van Deelen en Robert van Koesveld.  Die laatste twee hebben nog iets langer nodig.”

Tegenstander morgenavond in het Kras Stadion is FC Volendam en dat is een directe concurrent in de strijd om de Play-Offs. “De verschillen zijn inderdaad klein en dat geeft nog maar eens aan hoe belangrijk dit duel is. We weten wat we kunnen verwachten van Volendam in eigen huis onder Hans de Koning. Die gaan vol druk zetten en proberen voorin in de 1-op-1 terecht te komen. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen en daar liggen aan de andere kant ook mogelijkheden voor ons.”

SC Cambuur kan morgenavond weer rekenen op veel steun vanuit het uitvak, want dat zit met zo’n 270 supporters goed vol. “Dat is altijd mooi en geeft ook zeker iets extra’s. We zitten in een fase dat we die steun ook goed kunnen gebruiken, dus daar zijn we alleen maar blij mee. Hopelijk kunnen we ze belonen.”

De aftrap van het duel tussen FC Volendam en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via de radio (OF en LEO), TV (FOX Sports) en Twitter (www.twitter.com/sccambuurlwd).

Foto: www.dijksfotografie.nl