058-2963300
René Hake: “Dezelfde energie brengen en beter zijn aan de bal”

René Hake: “Dezelfde energie brengen en beter zijn aan de bal”

30 augustus 2018, 18:14

Vier uit twee en een gedeelde vijfde plek. SC Cambuur is prima uit de startblokken gekomen en kan daar morgenavond in Oss een passend vervolg aan geven. Wie denkt dat dat makkelijk gaat worden heeft het overigens mis, want Top Oss is samen met Go Ahead Eagles de trotse lijstaanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie.

Ook hoofdtrainer René Hake is onder de indruk van de puike start van de Ossenaren. Hake:  “Ze hebben tot nu toe het maximale resultaat behaald en dat is niet voor niks. Ze spelen heel stug, heel compact en zijn daardoor lastig te bespelen. Met name in de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk, daar zullen we een oplossing voor moeten hebben.”

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de oefenmeester veel wijzigingen door gaat voeren, al zal Hake wel noodgedwongen op één positie iemand anders moeten inzetten. “Robin (Maulun red.) heeft last van zijn enkel en kan er morgen niet bij zijn. Het is overigens niet dezelfde enkel als waar hij in de voorbereiding ook last van had, maar het blijft vervelend. Ook Matthew (Steenvoorden red.) is afwezig, hij heeft zijn voet gekneusd op de training. Daar tegenover staat dan weer de terugkeer van Issa (Kallon red.).”

Op het persmoment ging het ook nog even over de gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong AZ (2-1), waar Hake ondanks de overwinning de nodige kritische punten had. “We nemen het goede gevoel en de punten mee, maar het is duidelijk dat er nog genoeg dingen zijn waar we aan moeten werken. Met name in de uitvoering aan de bal is er ruimte voor verbetering. We zullen constanter moeten worden in wedstrijden.”

De hoofdtrainer ziet gelukkig ook een aantal positieve zaken. “Wat ik net schets gaat vooral over als we aan de bal zijn, zonder de bal hebben we het al behoorlijk goed staan. In negentig minuten tegen Jong AZ hebben we nagenoeg niks weggeven en je ziet dat er heel veel energie in de ploeg zit en het echt een team aan worden is. Als we dat morgen weer brengen en aan de bal zuiverder zijn is er zeker iets te halen.”

SC Cambuur wordt morgenavond vanaf 20.00 uur door 85 supporters gesteund in het uitvak.

Foto: www.dijksfotografie.nl