058-2963300
René Hake: “Geen seconde het gevoel geven dat hier iets te halen is”

René Hake: “Geen seconde het gevoel geven dat hier iets te halen is”

11 april 2019, 18:07

Saai is het vrijwel nooit in de Keuken Kampioen Divisie en ook dit jaar is het met nog 5 wedstrijden te gaan uitermate spannend. SC Cambuur zit nog volop in de race voor de Play-Offs, maar zal om dit te bereiken wel nog een plek moeten stijgen op de ranglijst. Er staat kortom genoeg op het spel morgenavond tegen Jong FC Utrecht.

Hoofdtrainer René Hake weet dan ook wat zijn ploeg te doen staat. “Er is morgen maar één ding belangrijk en dat is winnen. Het liefst op een mooie manier, maar dat is van ondergeschikt belang. Als je kijkt naar de stand dan hebben we de punten gewoon keihard nodig.”

Op het persmoment ging het ook nog even over het verloren uitduel bij en tegen Telstar (4-2). Hake: “Of het een wedstrijd is om snel te vergeten? Ja en nee. We moeten het zeker niet wegstoppen en proberen er lessen uit te trekken. Aan de andere kant moet je er niet in blijven hangen en dit seizoen heeft wel bewezen dat dit niks hoeft te zeggen over de eerstvolgende wedstrijd.”

In die eerstvolgende wedstrijd moet SC Cambuur het doen zonder aanvoerder Robbert Schilder. “Dat klopt, Robbert is geblesseerd aan zijn enkel. Hopelijk en waarschijnlijk is het niet langdurig, maar dat moeten we nog even afwachten. Daarnaast zijn morgen ook Robert van Koesveld, Daan Boerlage en Tyrone Conraad nog afwezig. Dat geldt ook voor Jordy van Deelen, al maakt die wel langzaam weer stappen.”

Tot sluit ging het uiteraard ook over tegenstander Jong FC Utrecht, dat momenteel de hekkensluiter is van de competitie. “Het beeld dat we van Jong FC Utrecht hebben is dat ze best willen voetballen, maar dat ze het zonder de bal snel klein en compact maken. Het is dus belangrijk dat we zelf geduldig zijn en op zoek gaan naar ruimtes. En daarbij moeten we ze geen seconde het gevoel geven dat hier iets te halen is.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten zijn tot de aftrap online (www.cambuurkaarten.nl), bij de administratie en Fanshop verkrijgbaar.

Foto: www.dijksfotografie.nl