058-2963300
René Hake: “Goed voor de dag komen en een resultaat neerzetten in Dordrecht”

René Hake: “Goed voor de dag komen en een resultaat neerzetten in Dordrecht”

30 april 2018, 15:16

De Play-Offs gaan beginnen! Voor SC Cambuur start de ‘Road to the Eredivisie’ met het tweeluik tegen FC Dordrecht en het eerste duel hiervan is morgenavond om 20.45 uur aan De Krommedijk. Op het persmoment werd alvast vooruit gekeken op dit duel met hoofdtrainer René Hake.

Het was even schrikken in Velsen-Zuid rond minuut veertig zaterdagavond. Na een ietwat ongelukkige sliding moest Matthew Steenvoorden zich geblesseerd laten wisselen. De verdediger is echter zonder al te veel schade uit het duel met De Witte Leeuwen gekomen. Hake: “Matthew is nagenoeg fit en kan mogelijk spelen. De beslissing hierover maken we morgen.”

Voor de rest kon de oefenmeester maandagochtend op het veld weer over een grote groep fitte spelers beschikken. Of dezelfde elf spelers als tegen Telstar aan de aftrap staan in Dordrecht is nog wel de vraag. “We komen nu in een fase dat we veel wedstrijden achter elkaar spelen en dan is de fitheid van de dag leidend in het maken van keuzes. Wel willen we alles, waar mogelijk, zo intact mogelijk houden ten opzichte van de afgelopen weken.”

FC Dordrecht werd in de reguliere competitie zowel thuis als uit met 3-0 verslagen. Van een gelopen zaak wil Hake echter niks weten. “We moeten niet denken dat we dit klusje even zomaar gaan klaren op basis van de eerdere resultaten. Integendeel, we moeten morgen goed voor de dag komen, veel energie leveren en gaan voor maar één ding: resultaat met het oog op de return zaterdag.”

Door de eindspurt die onze mannen hebben neergezet in de afgelopen zes duels mag je wel spreken van een favorietenrol. Hake: “Ja, zes keer winnen op rij zegt wel iets, maar hoeft tegelijkertijd niks te betekenen. Het vertoonde spel in een aantal wedstrijden biedt daarnaast nog steeds ruimte voor verbetering en dat moeten we ook nastreven. De focus moet daarom vanaf nu volledig op wat komen gaat.”

De aftrap van het duel tussen FC Dordrecht en SC Cambuur is morgenavond om 20.45 uur. Via onze sociale media wordt je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen in Dordrecht en daarnaast is de wedstrijd live te volgen via tv (Fox Sports 1) en radio (Omrop Fryslân en Omroep Leo).

Foto: www.dijksfotografie.nl