058-2963300
René Hake: “Goede fase doortrekken”

René Hake: “Goede fase doortrekken”

8 februari 2018, 16:08

In eigen huis gaat het dit kalenderjaar crescendo met de prestaties van SC Cambuur. Na prima overwinningen op De Graafschap (3-2) en Go Ahead Eagles (2-1) wacht morgenavond MVV Maastricht en tegen die club hebben de geel-blauwen nog iets recht te zetten.

Voor René Hake zit zijn eerste echte week als hoofdtrainer van SC Cambuur er op en daar heeft de oefenmeester een goed gevoel aan overgehouden. “Ja, het is me goed bevallen. Het is hier prettig werken en Cambuur is in alle opzichten een hele warme club. Ook van de groep heb ik een goede indruk gekregen. Ze zijn enorm gretig en willen hard werken.”

Hake begon vorige week met een 2-1 overwinning op Go Ahead Eagles en alhoewel het resultaat prima was, ziet de in Coevorden geboren trainer nog voldoende ruimte voor verbetering. “De eerste helft en de eerste dertig minuten in het bijzonder was leuk om naar te kijken en ook gewoon goed. We creëerden veel kansen en vergaten eigenlijk om verder afstand te nemen. De volgende stap is wel om dat langer vol te houden en om het spel beter te lezen. In sommige fases moeten we iets rustiger en volwassener zijn aan de bal.”

Ook voor wat de inzetbaarheid van zijn spelers betreft zijn er positieve ontwikkelingen. “Jordy van Deelen zit weer bij de selectie na een stevige griep en inmiddels is ook Kenny Teijsse speelgerechtigd. Hij heeft afgelopen maandag al ruim een uur gespeeld in een oefenwedstrijd van de beloften tegen Emmen en wordt fitter en fitter. Dat gaat de goede kant op.”

Niemand met een geel-blauwe hart zal graag terugdenken aan de vorige ontmoeting met MVV in Leeuwarden. In de 2e ronde van de Play-Offs wonnen de sterdragers met 1-2 en zorgden er daarmee voor dat de Eredivisie-droom van SC Cambuur uiteenspatte. “Dan hebben we iets recht te zetten dus. We hebben veel beelden van MVV  gezien en ze hebben met name voorin een aantal speler met specifieke kwaliteiten. Maar veel liever heb ik het over mijn eigen team, we moeten zelf zorgen dat we goed voor de dag komen. We zitten in een goede fase en dat moeten we doortrekken.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en MVV Maastricht is morgenavond om 20.00 uur.

Foto: www.dijksfotografie.nl