058-2963300
René Hake: “Het goede gevoel terugkrijgen”

René Hake: “Het goede gevoel terugkrijgen”

16 februari 2018, 14:22

Voor René Hake staat vanavond zijn derde afspraak als hoofdtrainer van SC Cambuur op het programma. De geel-blauwen gaan dan op bezoek bij die andere club in de Jupiler League met geel-blauwe clubkleuren: RKC Waalwijk.

Op het wekelijkse persmoment werd ook nog even teruggeblikt op de 0-2 nederlaag van vorige week tegen MVV. Hake: “We zijn veel aan de bal geweest op de helft van de tegenstander, maar hebben dat geen vervolg kunnen geven. We waren te slordig aan de bal en maakten te vaak de verkeurde keuzes. Dat is een ontwikkelpunt voor ons als team en daar moeten we mee aan de slag.”

Voor wat betreft de inzetbaarheid van zijn spelers zijn er weinig wijzigingen. “De langdurig geblesseerden, dat zijn: Rossi, Mannes, Robertha en Narsingh, zijn dat nog altijd en hebben ook nog wel even tijd nodig. Alvin Daniels heeft deze week wel weer alles meegetraind en is inzetbaar. Daarnaast is het met Sai van Wermeskerken nog even afwachten, hij heeft apart getraind deze week.”

Door het verlies van vorige week is het duel van vanavond misschien nog wel belangrijker geworden, weet ook Hake. “Cruciaal wil ik het nog niet noemen, maar dat dit een belangrijke pot voor ons is moge duidelijk zijn. Het is zaak dat we de aansluiting met de Play-Off plekken behouden en daarom moeten we winnen. Bovendien waren we voor MVV aan een sterke reeks bezig en dat goede gevoel moeten we weer terugkrijgen.”

Ook voor tegenstander RKC staat er het nodige op het spel. De Waalwijkers staat momenteel op de achttiende stek en zullen moeten winnen om nog zicht te houden op de Play-Offs. “We hebben ze meerdere keren bekeken en het valt vooral op dat ze wisselvallig zijn. Zeker qua resultaat, maar ook wat de manier van voetballen betreft is dat bijna nooit hetzelfde. Ook in een wedstrijd kunnen zw switchen van systeem. Daar moeten we ons tegen wapenen.”

De aftrap van het duel tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur is vanavond om 20.00 uur.

Foto: www.dijksfotografie.nl