058-2963300
René Hake: “Hard blijven werken en niet bij de pakken neer gaan zitten”

René Hake: “Hard blijven werken en niet bij de pakken neer gaan zitten”

18 oktober 2018, 16:09

De 3-0 nederlaag tegen Sparta deed pijn in het Cambuur-kamp, maar gelukkig is er morgenavond alweer de mogelijkheid om de zure nasmaak weg te spoelen. Helmond Sport komt op bezoek in Leeuwarden en met onze hoofdtrainer René Hake blikken we alvast vooruit op dit duel.

“Ik ben wel een tijdje chagrijnig geweest na afloop van het duel tegen Sparta,” aldus de oefenmeester. “(Een aantal keer op rij) verliezen is nooit leuk en ik kan me daarom ook goed voorstellen dat onze supporters hetzelfde gevoel hebben. De beste remedie is echter hard blijven werken en niet bij de pakken neer gaan zitten, want daar wordt niemand beter van.”

Wat betreft de ziekenboeg kan Hake, naast de langgeblesseerde Jordy van Deelen, tijdens het duel tegen Helmond Sport geen beroep doen op David Sambissa en Kevin Schindler. “David heeft tegen Sparta een breukje in zijn onderarm opgelopen en is deze week geopereerd. Ik verwacht hem over een paar weken weer terug bij de groep. Kevin heeft daarnaast in hetzelfde duel een kwetsuur opgelopen aan zijn ribben en zal er morgenavond ook niet bij zijn. ”

Tegenover het lijstje met afwezigen staat de terugkeer van Andrejs Ciganiks, die afgelopen interlandperiode zijn debuut mocht maken bij het nationale elftal van Letland. “We hebben Andrejs een luid applaus gegeven tijdens de bespreking vanochtend, want het was een bijzonder moment voor hem. Ik vind ook dat we als club trots moeten zijn op het feit dat we een international in onze selectie hebben.”

De tegenstander van morgenavond, Helmond Sport, bevindt zich momenteel op een 19stek op de ranglijst. Toch bezit de ploeg van trainer Rob Alflen over het nodige voetbalvermogen, zo weet Hake. “Met Arne Naudts en Furhgill Zeldenrust hebben ze voorop twee spelers die zeer dreigend zijn in de omschakeling. We zijn echter verplicht om in eigen huis de wedstrijd vanaf minuut één naar ons toe te trekken met veel passie en strijd. Hopelijk in combinatie met goed spel.”

De aftrap van SC Cambuur tegen Helmond Sport is morgenavond om klokslag 20.00 uur en voor dit duel zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar. Je scoort ze snel en eenvoudig via www.cambuurkaarten.nl en daarnaast ben je morgen ook welkom bij de administratie van het stadion en/of de Fanshop.

Foto: www.dijksfotografie.com