058-2963300
René Hake: “Het geloof in de Play-Offs is er zeker”

René Hake: “Het geloof in de Play-Offs is er zeker”

18 april 2019, 15:27

Het Paasweekend staat voor de deur en voor SC Cambuur betekent dat twee keer spelen in vier dagen. Op Paasmaandag komt FC Den Bosch op bezoek in Leeuwarden, maar morgen staat eerst de ontmoeting met directe concurrent FC Eindhoven op de agenda.

Hoofdtrainer René Hake kan bij beide ontmoetingen met een klein beetje geluk weer beschikken over zijn aanvoerder. “Robbert Schilder is op de weg terug, maar heeft deze week amper getraind. Het is dus nog even afwachten hoe hij daar op gaat reageren. Daarnaast is ook Issa Kallon twijfelachtig, hij heeft wat last van zijn voet.”

Met nog vier wedstrijden te gaan in de reguliere competitie zijn het de weken van de waarheid in de Keuken Kampioen Divisie. Zo ook voor SC Cambuur. Hake: “Het gaat me te ver om deze twee wedstrijden cruciaal te noemen. Dat weet je pas echt na afloop en hangt ook af van de andere uitslagen. Maar dat het een ontzettend belangrijk weekend wordt is duidelijk en we kunnen hele goede zaken doen voor de Play-Offs.”

Dat moet dan gebeuren tegen FC Eindhoven en dat is voor SC Cambuur allesbehalve een makkelijke tegenstander. “Heeft Cambuur daar sinds 2006 niet meer gewonnen? Dat wist ik niet, maar blijkbaar hebben we het daar dus altijd lastig. Thuis was dat dit seizoen niet anders. Ze zijn met name in de omschakeling met hun diepgang en snelheid heel sterk. Daarnaast hebben ze jongens met specifieke kwaliteiten, daar zullen we ons tegen moeten wapenen.”

Op dit moment staat SC Cambuur nog net op een plek die recht geeft op deelname aan de Play-Offs en dat het een spannend slot van de competitie gaat worden is dus vrijwel zeker. “Het geloof dat we de Play-Offs gaan halen is er zeker. Dat hebben we ook naar elkaar uitgesproken, maar uiteindelijk moet je het laten zien op het veld. We zijn ons allemaal bewust van wat er op het spel staat en zullen er met elkaar alles aan doen.”

De aftrap van het duel tussen FC Eindhoven en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. De wedstrijd is live te volgen via de radio (Omrop Fryslan en Omroep Leo) en/of ons officiële Twitter-account.

Foto: Soccrates Images