058-2963300
René Hake: “Het vertrouwen uit de laatste wedstrijden meenemen naar morgenavond”

René Hake: “Het vertrouwen uit de laatste wedstrijden meenemen naar morgenavond”

24 januari 2019, 17:08

Met een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam en een zege op bezoek bij Helmond Sport (uitslagen 3-3 en 0-1 red.) is SC Cambuur prima gestart in het kalenderjaar 2019. Morgenavond wacht opnieuw een mooie uitdaging voor René Hake en zijn mannen, wanneer collega-volksclub Go Ahead Eagles op bezoek komt in Leeuwarden. Met de oefenmeester blikken we zoals gebruikelijk alvast vooruit op dit duel.

Ook het veld in het Cambuur Stadion heeft deze week te lijden gehad onder de sneeuwval in Nederland, maar desondanks kon er met wat kleine tijdsaanpassingen gewoon getraind worden. “Ideaal trainingsweer is het zeker niet, maar dankzij de inzet van een aantal partijen was het goed te doen,” trapt Hake af. “We hebben voldoende arbeid kunnen leveren en zijn daarom klaar voor het treffen met de Eagles.”

Ten opzichte van het duel met Helmond Sport kan Hake weer beschikken over de Franse middenvelder Robin Maulun. “Robin heeft nog wel een klein beetje last, maar is fit genoeg om te spelen. Verder zitten alleen Jordy van Deelen (langgeblesseerd aan zijn knie) en Julian Calor (bovenbeen) morgenavond niet bij de selectie.”

De tegenstander van morgenavond, Go Ahead Eagles, draait onder leiding van John Stegeman dit seizoen mee in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Hake: “Ze beschikken over een uitgebalanceerd en ervaren elftal en staan daardoor terecht zo hoog op de ranglijst. Met Jaroslav Navrátil hebben ze bovendien een speler in de selectie die wat mij betreft tot één van de betere spelers in onze competitie behoort.”

Hake kijkt echter zoals altijd liever naar de kracht van zijn eigen ploeg. “Het vertrouwen en goede gevoel dat we hebben gekregen door de laatste wedstrijden moeten we meenemen naar morgenavond. Ik verwacht verder een prachtige wedstrijd tussen twee echte volksclubs, waarin we vol aan de bak zullen moeten om een resultaat binnen te halen.”

SC Cambuur tegen Go Ahead Eagles wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt en voor alle tribunes zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar. Je scoort ze hier in de VRIJE VERKOOP.

Foto: www.dijksfotografie.nl