058-2963300
René Hake: “Dit is voor ons het moment om toe te slaan”

René Hake: “Dit is voor ons het moment om toe te slaan”

29 maart 2018, 14:53

Er zijn al veel mooie spreuken bedacht om te duiden hoe belangrijk het tweeluik is waar SC Cambuur voor staat. Hoofdtrainer René Hake waagde zich hier op het persmoment niet aan, maar ook hij kon niet ontkennen dat er veel op het spel staat dit weekend: “Het gaat zeker ergens om, dat is duidelijk.”

Twee thuiswedstrijden in vier dagen tegen twee directe concurrenten. Op voorhand biedt dat mogelijkheden. Hake: “Als ploeg bekijken we het per wedstrijd en zijn we nog niet teveel aan het rekenen. Maar het is natuurlijk waar dat we hele goede zaken kunnen doen deze twee wedstrijden. Voor ons is dit het ideale moment om toe te slaan.”

Ook werd er nog even teruggekeken op het duel van afgelopen vrijdag tegen Fortuna Sittard (3-2) en het voor dit seizoen haast typerende wedstrijdverloop. “Ja, zo zou je het wel kunnen zeggen. We begonnen echt heel sterk en toen ik de wedstrijd terugkeek vond ik de hele eerste helft eigenlijk heel behoorlijk. Alleen geven we de doelpunten veel te makkelijk weg. Dat is deels ook de kwaliteit van Fortuna, maar we stonden zelf ook een aantal keer niet goed.”

Voor wat betreft het aantal spelers in de ziekenboeg zit er schot in de zaak, al moet er nog enig geduld worden betracht. “Jurjan Mannes doet vandaag voor het eerst weer mee met de beloften en Furdjel Narsingh en Karim Rossi hebben weer een deel met de groep meegedaan. Ook Nigel Robertha kan dat hopelijk volgende week gaan doen. Daarnaast zijn Jesse Bertrams (ziek), Jordy van Deelen (blessure), Omar El Baad (blessure), Justin Mathieu (disciplinaire schorsing i.v.m. niet nakomen van afspraken) en Matthew Steenvoorden (schorsing) er morgen niet bij.”

FC Volendam staat in punten precies gelijk met SC Cambuur en hoopt net als elke ploeg in de grote middenmoot nog op de Play-Offs. “Na een stroeve start zijn ze steeds beter gaan spelen. Het is een voetballende ploeg met veel kwaliteit en technisch vermogen, met name voorin. Een makkelijke wedstrijd gaat het zeker niet worden en ik hoop dan ook dat de supporters weer vol achter ons staan. We willen allemaal de Play-Offs halen en de supporters kunnen dan net het verschil maken.”

De aftrap van SC Cambuur – FC Volendam is morgenavond om 20.00 uur en er zijn voor alle tribunes nog kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop (vrije verkoop) of kom gezellig langs in onze Fanshop.

Foto: www.dijksfotografie.nl