058-2963300
René Hake: “Kan mijn collega-trainers wat dat betreft de hand schudden”

René Hake: “Kan mijn collega-trainers wat dat betreft de hand schudden”

31 maart 2019, 13:05

Het was afgelopen vrijdag niet de avond van SC Cambuur, maar gelukkig krijgen René Hake en zijn mannen al snel weer de kans op eerherstel. Morgenavond zet de spelersbus namelijk koers naar Amsterdam voor het duel tegen Jong Ajax.

Ten opzichte van afgelopen vrijdag zijn er weinig wijzigingen in de ziekenboeg, al heeft de hoofdtrainer wel één middenvelder minder tot zijn beschikking. Hake: “Ja, dat klopt. Daan Boerlage is morgen niet inzetbaar, hij is met een dikke knie uit de wedstrijd gekomen. Daarnaast is Kevin van Kippersluis nog steeds ziek en hebben we een aantal jongens met pijntjes. Maar dat is op zich heel normaal twee dagen na een wedstrijd.”

Uiteraard werd er op het persmoment ook nog gepraat over de nederlaag van vrijdag, die vele volgers na de sterke reeks van 10 punten uit 4 wedstrijden niet zagen aankomen. “Nee, in dat opzicht niet. Aan de andere kant is het wel het verhaal van het hele seizoen. Al vond ik ons de eerste 20 minuten nog heel behoorlijk spelen. Toen hadden we de 1-0 moeten afdwingen, maar dit lukte telkens niet. Daarna kwam de wedstrijd in evenwicht en werd er door beide ploegen weinig gecreëerd.”

Als vanouds is het ongekend spannend in de Keuken Kampioen Divisie, want tussen de nummer 6 en de nummer 14 van de ranglijst zit slechts 6 punten. “Voor de neutrale kijker is dat natuurlijk geweldig, maar ik had het zelf graag anders gezien. Kan voor wat betreft die wisselvalligheid zo’n 7 á 8 collega-trainers de hand schudden. Als je wint kun je zo 7e staan en bij een nederlaag ook 14e. Het zal vermoedelijk spannend blijven tot het einde, dus is allesbehalve saai.”

Dan naar het duel van morgen tegen Jong Ajax, waarbij de hamvraag is of het drukke programma van het eerste elftal van invloed zal zijn op de samenstelling van de selectie. De hoofdtrainer daarover: “Dat zou zomaar kunnen, maar dat is niet iets waar wij mee bezig zijn. Het zal aan hun speelstijl niks veranderen. En bovendien weet je dat welke namen ook spelen, het stuk voor stuk vaardige spelers zullen zijn. We zullen het zelf moeten doen.”

De aftrap van het duel tussen Jong Ajax en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Volg de wedstrijd live via Omrop Fryslan, Omroep Leo en/of ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl