058-2963300
René Hake: “Kansen liggen er altijd”

René Hake: “Kansen liggen er altijd”

22 november 2018, 16:29

Afgelopen zaterdag bleef het weliswaar bij 1-1 in eigen huis tegen FC Volendam, het spel en het aantal gecreëerde kansen geeft de Leeuwarder burger wel degelijk moed. De vraag is dus of de mannen van René Hake deze lijn door kunnen trekken naar het duel tegen de nummer twee van de competitie: FC Den Bosch.

Het vaste persmoment werd afgetrapt met de status van de spelers in de ziekenboeg. Hake daarover: “We staan er al met al goed op. Twee jongens zijn langdurig geblesseerd en Andrejs Ciganiks is licht geblesseerd teruggekeerd van zijn interlands met Letland. De verwachting is dat dit niet lang gaat duren, maar morgen is hij er in ieder geval niet bij.”

Vorige week tegen FC Volendam kreeg SC Cambuur lof voor het vertoonde spel, maar kwam het niet verder dan een gelijkspel. “We kamen vaker in de zestien dan in de weken daarvoor en hebben bij vlagen goed gevoetbald van achteruit. Maar los van de uitslag kunnen we niet tevreden zijn, want we hebben ook op deze gebieden nog veel te winnen.”

De tegenstander van morgenavond is bezig aan een ijzersterke reeks en staat op slechts één punt van koploper Go Ahead Eagles. De hoofdtrainer daarover: “Den Bosch heeft de laatste acht wedstrijden op rij gewonnen, dat zegt genoeg. Zeker na een moeizame start is dat hartstikke knap. Ze hebben de zaakjes goed op orde.”

Toch is SC Cambuur in De Vliert allesbehalve kansloos, stelt de oefenmeester. “Kansen liggen er zeker, altijd. Wel zullen we dan zuiver moeten zijn aan de bal en gebruik maken van de ruimtes die ze laten. Ook een sterk team als Den Bosch heeft zwakke plekken, het is aan ons om die bloot te leggen.”

De aftrap van het duel tussen FC Den Bosch en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via ons officiële Twitter-account.

Foto: Soccrates Images