058-2963300
René Hake kijkt uit naar debuut: “Sfeer hier altijd fantastisch”

René Hake kijkt uit naar debuut: “Sfeer hier altijd fantastisch”

1 februari 2018, 17:38

Het was even wennen vandaag op het wekelijkse persmoment in het Cambuur Stadion. Voor het eerst zat namelijk nieuwbakken hoofdtrainer René Hake aan het hoofd van de tafel om zijn mening te geven over de aanstaande wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Gister stond Hake al even als hoofdtrainer op het veld in het Cambuur Stadion om de uitlooptraining in goede banen te leiden, maar vandaag begon het echte werk. Hake: “Ja, de kop is er af. Het was af en toe nog even goed kijken, maar ken inmiddels alle namen van de selectie. Ben positief verrast wat betreft de frisheid en gretigheid van de jongens. Er zat veel schwung in en het straalt in alles plezier uit. Dat is mooi om te zien.”

De selectie van SC Cambuur heeft voor de tweede week op rij een dubbel programma en de hersteltijd na de Kwartfinale in Enschede is relatief kort. “Als Cambuur zijnde zijn we dat natuurlijk niet gewend. Maar daar moeten we niet over klagen, wel houden we er rekening mee in de belasting. Wat blessures betreft is die van Nigel Robertha natuurlijk een fikse aderlating, hij is er zo’n 6 weken uit. Daarnaast ontbreekt naast de langdurig geblesseerden ook Jordy van Deelen, hij heeft nog steeds last van griep.”

Dan over naar de nieuwelingen. SC Cambuur toonde zich slagvaardig op de laatste dag van de transfermarkt en wist Daniel Crowley en Kenny Teijsse aan zich te binden. De oefenmeester over de inzetbaarheid van beide aanwinsten: “Daniel is topfit en zit morgen ook direct bij de selectie. Hij kan zeker minuten maken. Met Kenny is dat een ander verhaal, die heeft nog iets meer tijd nodig en zit er morgen nog niet bij.”

Tegenstander morgenavond is die andere volksclub uit de Jupiler League: Go Ahead Eagles. Makkelijk gaat dat zeker niet worden, weet ook Hake. “Ze hebben veel kwaliteit in de selectie, met name voorin lopen een aantal jongens die een wedstrijd kunnen beslissen. Maar wij moeten uitgaan van eigen kracht, we spelen thuis. De sfeer is hier altijd fantastisch en dat moeten we met ons spel ook afdwingen. Of ik uitkijk naar mijn debuut? Ja, natuurlijk. Ben ook blij dat het hier in eigen stadion is. We gaan er een mooie avond van maken.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten koop je tot de aftrap in onze Fanshop of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl