058-2963300
René Hake kijkt uit naar eerste thuiswedstrijd: “Trouwe supporters belonen”

René Hake kijkt uit naar eerste thuiswedstrijd: “Trouwe supporters belonen”

23 augustus 2018, 13:48

Na het knappe punt in Nijmegen maakt iedereen die geel-blauw zich nu op voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019. Zo ook René Hake en zijn mannen die vanochtend de laatste training in de voorbereiding op het duel tegen Jong AZ afwerkten.

De aanwezige supporters zagen vanochtend een aantal mannen weer op het veld staan die tijdelijk door blessures afwezig waren. Hake: “Nigel (Robertha red.) heeft weer een deel met de groep meegedaan, dus dat gaat de goede kant op. Ook Daan (Boerlage red.) is op de weg terug, maar traint voorlopig nog individueel. Morgen missen we daarnaast Omar (El Baad red.) en Issa (Kallon red.). Laatstgenoemde viel maandag uit met een enkelblessure en kan er nog niet bij zijn.”

Met Jong AZ komt morgenavond een ploeg bezoek waarvan het vooraf moeilijk is om de kwaliteit in te schatten. “Ze hebben wat nieuwe namen ten opzichte van vorig seizoen, dus dat is inderdaad even afwachten. Wat ik afgelopen maandag wel heb gezien is dat het een team is met veel energie en een grote werklust. Bovendien zijn teams van AZ technisch en tactisch altijd sterk, dus om er een cliché in te gooien: makkelijk gaat het zeker niet worden.”

Toch kijkt de oefenmeester liever naar zichzelf dan naar de tegenstander. “Uiteindelijk gaat het altijd om onszelf en de keuzes die wij in het veld maken. Het punt in Nijmegen is ook alleen echt iets waard als we morgenavond de drie punten pakken, dan maken we gewoon een hele goede start en dat is wat we willen.”

Ook dit jaar is de Twaalfde Man weer trouw aanwezig en zijn er al een mooi aantal seizoenkaarten verkocht. “Dat is natuurlijk prachtig en dat laat nog maar eens zien hoe betrokken de supporters en sponsoren bij onze club zijn. We willen al die mensen morgenavond belonen en een mooie avond bezorgen.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Jong AZ is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten koop je online via www.cambuurkaarten.nl of in de Fanshop.

Foto: www.dijksfotografie.nl