058-2963300
René Hake kijkt uit naar morgen: “Het is alles of niks”

René Hake kijkt uit naar morgen: “Het is alles of niks”

13 mei 2019, 14:24

Een 2-2 gelijkspel in eigen huis. Dat is de uitgangspositie van SC Cambuur morgenavond bij de return in Almere. Een stand die maakt dat de mannen van René Hake hoe dan ook moeten scoren in het Yanmar Stadion. Op het wekelijkse persmoment liet de hoofdtrainer zijn licht schijnen op het duel.

De eerste en meest prangende vraag van het aanwezige journaille ging uiteraard over Xavier Mous. Kan de doelman morgen de Leeuwarder goal verdedigen? Hake: “Dat is nog steeds een vraagteken. Hij heeft vandaag een deel van de training meegedaan en is uit voorzorg eerder naar binnen gegaan. Het is nu afwachten of daar een reactie op komt. Waarschijnlijk weten we pas morgen meer.”

Wat we ook pas morgen weten is of het seizoen van SC Cambuur nog een vervolg krijgt in de 2e ronde van de Play-Offs. Dan moet het wel afrekenen met Almere City. “Onze uitgangspositie is helder. We moeten scoren en we moeten de wedstrijd winnen. Het geeft wat dat betreft vertrouwen dat we nu 6 keer op rij ongeslagen zijn en ook in uitwedstrijden een aantal prima resultaten hebben neergezet.”

Toch is de gastheer uit Almere op voorhand de favoriet, vindt ook Hake. “Zij hebben met een gelijkspel en 2 uitdoelpunten de beste kaarten. Dus ja, op basis daarvan kun je ze de favoriet noemen. Al hebben we vorige week in de Champions League kunnen zien dat dit lang niet alles zegt. Het zijn altijd aparte wedstrijden.”

Het zijn bovendien wedstrijden die extra lading en extra spanning met zich meebrengen. “Het is alles of niks morgen. Dat zijn de mooiste potjes. Er is nu nog geen extra spanning, maar dat zal morgen natuurlijk wel komen. Dat is ook goed, daar moet je energie en kracht uit halen. We hebben er zin in en zijn er klaar voor.”

De aftrap van het duel tussen Almere City FC en SC Cambuur in de 1e ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs is morgenavond om 20.45 uur. Het duel is live te volgen via FOX Sports, de radio (Omrop Fryslan en Omroep Leo) en ons eigen Twitter-account.

Foto: Soccrates Images