058-2963300
René Hake: “Kunnen onszelf een goede dienst bewijzen”

René Hake: “Kunnen onszelf een goede dienst bewijzen”

1 maart 2018, 15:26

Het was koud, steenkoud, vanochtend op de training van het eerste elftal van SC Cambuur. Toch stonden de mannen van hoofdtrainer René Hake lang op het veld ter voorbereiding op het belangrijke duel van morgen tegen FC Oss.

Ook morgenavond in het Frans Heesenstadion zal het kwik naar alle waarschijnlijkheid niet boven het vriespunt uit gaan komen, maar volgens Hake is dat geen enkel excuus. “Die omstandigheden gelden voor beide ploegen en daar moeten we mee dealen. Het heeft ook geen zin om daar over te zeuren, gewoon het beste er van maken en lekker voetballen.”

Gezien de stand op de ranglijst zijn FC Oss en SC Cambuur directe concurrenten in de strijd om de Play-Offs en dus staat er behoorlijk wat op het spel. “Het is absoluut een belangrijke pot morgen. Je zou kunnen zeggen dat het een zes punten-wedstrijd is. We staan twee punten achter op Oss, dus bij winst stijgen we sowieso een plek. Wat dat betreft kunnen we onszelf een goede dienst bewijzen.”

Dit moet gaan gebeuren zonder Xander Houtkoop. De veelzijdige linkspoot ontbreekt met griep. “Hij was vanochtend nog wel op de club, maar dusdanig ziek dat we hem naar huis hebben gestuurd. Martijn Barto is weer topfit en zal hem gaan vervangen.”

De aftrap van het duel tussen FC Oss en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur.

Foto: www.dijksfotografie.nl