058-2963300
René Hake: “Kunnen onszelf een goede dienst bewijzen”

René Hake: “Kunnen onszelf een goede dienst bewijzen”

8 november 2018, 17:00

Wat een droomweek was het vorige week voor SC Cambuur. Ten koste van HFC werd de Achtste Finale bereikt in het bekertoernooi, in de competitie werd voor het eerst in de historie gewonnen van Jong Ajax en als klap op de vuurpijl kwam er positief nieuws over het nieuwe stadion. Morgenavond kan hier een passend vervolg aan worden gegeven wanneer de mannen van Hake op bezoek gaan bij Almere City FC.

Dit zal dan wel moeten gebeuren zonder Justin Mathieu. De aanvaller is voor één duel geschorst na zijn dubbele gele kaart in de wedstrijd tegen Jong Ajax. Voor de rest mag René Hake niet klagen. “Zoals bekend zijn Jordy van Deelen en Daan Boerlage nog wel voor langere tijd uitgeschakeld. Met David Sambissa en Kevin Schindler hebben daarentegen twee jongens die weer fit aan het worden zijn. Als het mee zit kunnen ze beide vanaf maandag weer aansluiten bij de groep. Of Nigel Robertha er weer bij is? Ja, die heeft geen last meer en kan spelen morgen.”

Tegenstander Almere City FC staat op een keurige vijfde stek en is daarmee een zeer geduchte tegenstander. “Dat lijkt me duidelijk. Toch is het verschil tussen ons maar drie punten en dus kunnen we onszelf een goede dienst bewijzen. Bij een overwinning blijf je bij de bovenste groep en dat is natuurlijk wat we willen.”

Dat Almere zo goed staat op de ranglijst is voor de oefenmeester geen verrassing. “Ze hebben een goed en ervaren middenveld en ook voorin hebben ze veel individuele kwaliteit. Ze spelen bovendien met veel positiewisselingen, dat is lastig om tegen te spelen. Het is al met al gewoon een prima ploeg.”

Hake verwacht morgenavond een gelijk opgaande wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar niet veel ontlopen. “Details en standaardsituaties zouden morgen wel eens beslissend kunnen zijn. Het gaat er vooral om dat wij als team goed voor de dag komen, veel energie in de wedstrijd stoppen en in staat zijn om de vrije ruimtes te vinden. Dat wordt onze uitdaging voor morgen.”

Het duel tussen Almere City FC en SC Cambuur wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt. Vanuit het uitvak zullen zo’n 110 supporters de mannen in het geel-blauw steunen.

Foto: Soccrates Images