058-2963300
René Hake: “Laten zien dat we de steun van de supporters verdienen”

René Hake: “Laten zien dat we de steun van de supporters verdienen”

21 februari 2019, 16:15

Het gaat te ver om de komende twee wedstrijden van SC Cambuur cruciaal te noemen, maar belangrijk zijn ze zeker. De mannen van René Hake spelen namelijk twee keer op rij thuis en met de huidige veertiende plek en de ambitie om de Play-Offs te halen is een goed resultaat meer dan gewenst.

Alsof de geluksgoden zich tegen SC Cambuur hebben gekeerd  is de ziekenboeg van de Drentse oefenmeester overvol. Hake: “Ja, dat zit even niet mee. We kunnen gelukkig nog wel elf spelers opstellen, maar missen met name voorin de nodige mensen. Zo zijn Issa Kallon, Nigel Robertha en Kevin van Kippersluis er niet bij. Op het middenveld missen we daarnaast Kevin Jansen en in de achterhoede moeten we het zonder Robert van Koesveld en Jordy van Deelen doen. Matthew Steenvoorden is daarbij ook nog eens een twijfelgeval.”

Voor SC Cambuur is het alweer even geleden dat er een thuiszege werd geboekt en dat speelt ook in de selectie, weet Hake. “Natuurlijk leeft dat bij ons. Thuis moet de basis zijn om veel punten te pakken. Dat hebben we de laatste weken veel te weinig gedaan. We moeten morgen laten zien dat we de steun van de supporters verdienen.”

Ondanks de huidige veertiende plek is het nog zeker geen gelopen race, want de verschillen in de middenmoot/subtop zijn bijzonder klein. “Het gaat waarschijnlijk tot het eind spannend zijn en wij moeten zorgen dat we aan de goede kant van de streep staan. Maar dat houdt ons nu niet per se bezig, de eerstvolgende wedstrijd is altijd het belangrijkst. Wij willen de Play-Offs halen en dus moeten we punten pakken. Zo simpel is het.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Dordrecht is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de administratie van het stadion en natuurlijk ook hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.nl