058-2963300
René Hake: “Minimaal hetzelfde brengen als de vorige wedstrijd”

René Hake: “Minimaal hetzelfde brengen als de vorige wedstrijd”

17 januari 2019, 17:02

Na de spectaculaire 3-3 tegen één van de topploegen van de competitie gaan René Hake en zijn mannen morgen op bezoek bij Helmond Sport. Die ploeg mag dan een stuk lager staan op de ranglijst, makkelijk wordt het zeker niet volgens de hoofdtrainer. We spraken hem op het wekelijkse persmoment over de aanstaande ontmoeting.

“Onze grootste uitdaging is om stabiel te worden”, zo begint Hake aan zijn betoog. “Afgelopen zondag met veel supporters in eigen huis is het niet moeilijk om te brengen wat je moet brengen. Morgenavond spelen we in en tegen Helmond en dat is weer een hele andere ambiance. Juist dan moeten we er ook staan.”

Gelukkig kan Hake wat dat betreft beschikken over een nagenoeg volledig fitte selectie, al heeft de oefenmeester wel een tegenvaller moeten incasseren. “Robin Maulun gaat de wedstrijd van morgen niet halen. Hij heeft nog te veel last. We hopen en verwachten wel dat hij maandag weer volledig kan trainen, dus het is niet heel ernstig. Voor de rest is alleen Jordy van Deelen nog geblesseerd, dus we mogen inderdaad niet klagen.”

Ook aanwinst Kevin Jansen, die bij zijn debuut meteen scoorde, is morgen weer van de partij. “Of ik tevreden over hem ben? Hij heeft een doelpunt gemaakt, dus hij is zeker belangrijk geweest. Daar reageerde hij heel attent en alert, dat is zeker ook kwaliteit. Je ziet direct dat Kevin heel goed kan voetballen en ook alleen maar beter gaat worden als hij meer speelt.”

Voor het duel van morgenavond kijkt de hoofdtrainer vooral naar zijn eigen ploeg. “Het gaat er om hoe we als team presteren en ons eigen plan uitvoeren. Dat heeft ook met discipline en bereidheid te maken. Als we op die gebieden minimaal hetzelfde kunnen brengen als tegen Sparta dan hebben we een hele goede kans om te winnen.”

De aftrap van het duel tussen Helmond Sport en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via Omrop Fryslan, Omroep Leo en natuurlijk ook onze eigen social media kanalen.

Foto: www.dijksfotografie.nl