058-2963300
René Hake: “Mooie uitdaging en voor mij een bijzondere wedstrijd”

René Hake: “Mooie uitdaging en voor mij een bijzondere wedstrijd”

2 mei 2019, 17:47

Morgenavond gaat SC Cambuur op bezoek bij FC Twente en dat is om meerdere redenen een bijzonder duel. Niet alleen is het de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen, het is ook nog eens een ontmoeting met de onlangs gekroonde kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

Voor hoofdtrainer René Hake is het duel extra bijzonder, want de Drentse oefenmeester was voor SC Cambuur actief voor de Tukkers. “Het is altijd mooi om terug te keren, heb er vele jaren met plezier gewerkt en ken nog veel mensen. Dat is zeker bijzonder. Er staan ook nu maar 3 punten op het spel, maar het moge duidelijk zijn dat er voor mij gevoel bij zit. Zal er op letten dat ik niet per ongeluk de verkeerde kleedkamer binnenloop”, besluit Hake met een knipoog.

Twente begon als gedoodverfde favoriet aan het seizoen en maakte die status waar. Met nog 1 wedstrijd te gaan hebben ze maar liefst 10 punten voorsprong op de achtervolging. “Wat dat betreft zijn ze zeker de verdiende kampioen, daar is geen twijfel over mogelijk. Voor ons is het een mooie uitdaging om in een prachtig en vol stadion tegen de kampioen te spelen. Daar hebben we allemaal enorm zin in.”

In dat geval is allemaal ook echt bijna allemaal, want de hoofdtrainer heeft weinig te klagen over de personele bezetting. “Iedereen buiten Sam Hendriks, die dit seizoen helaas niet meer in actie kan komen, doet mee aan de groepstraining. In een aantal gevallen is dat nog voor een gedeelte, maar iedereen is op de weg terug. Dat gaat de goede kant op.”

SC Cambuur plaatste zich vorige week definitief voor de Play-Offs en kan dus vrijuit voetballen. Al schuilt daarin ook meteen het gevaar, vindt Hake. “Het moet daardoor niet vrijblijvend worden. Wij willen de competitie goed afsluiten en hierna zijn we nog niet klaar. We kunnen zelfs nog de 1e ronde van de Play-Offs overslaan. Daar zijn we overigens niet mee bezig, want als we daar überhaupt kans op willen maken zullen we zelf moeten winnen. Dan zien we daarna wel tegen wie en in welke ronde we komen te staan.”

De aftrap van het duel tussen FC Twente en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Volg de wedstrijd live volgen via de TV (FOX 2), Radio (Omrop Fryslan en Omroep Leo) en/of Twitter.

Foto: www.dijksfotografie.nl