058-2963300
René Hake: “Morgenavond antwoord geven op het veld”

René Hake: “Morgenavond antwoord geven op het veld”

7 februari 2019, 16:53

Werkelijk niemand zag de nederlaag van SC Cambuur afgelopen maandag op bezoek bij Jong AZ aankomen en dus was de teleurstelling na afloop groot. Deze zure nasmaak kan gelukkig al snel worden weggespoeld, want morgenavond komt N.E.C. op bezoek in Leeuwarden.

Ook hoofdtrainer René Hake stak na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. De niet geheel verrassende openingsvraag op het persmoment was dan ook of de wedstrijd inmiddels is verwerkt. Hake: “Nou, dat heeft wel even geduurd, het chagrijn was groot. Maar we moeten er ook niet in blijven hangen. We hebben de wedstrijd geanalyseerd en besproken, maar daarna ook gezegd dat we door moeten.”

Waar het precies aan lag dat zijn team afgelopen maandag niet thuis gaf was ook voor de hoofdtrainer ongrijpbaar. “Ik heb geen elftal gezien dat niet wilde, maar wel een elftal dat een hoop dingen verkeerd deed. Met name in de eerste helft, toen gingen zelfs basisdingen verkeerd. We moeten nu zorgen dat we morgen op het veld antwoord geven.”

Dat SC Cambuur morgenavond niet met dezelfde basiself als tegen Jong AZ zal aantreden staat nagenoeg vast, zo liet de oefenmeester al doorschemeren. “We gaan gedwongen en ongedwongen een aantal wijzigingen doorvoeren. Omdat we een aantal jongens met pijntjes hebben kunnen  we daar morgen pas definitief over beslissen. Wie er zeker niet bij zijn? Van Koesveld en Van Deelen liggen er langer uit, dat is bekend. Daarnaast zijn Issa Kallon en Nigel Robertha twijfelgevallen.”

Tegenstander N.E.C. is tot op heden bezig aan een teleurstellend seizoen. De Nijmegenaren staan na meer dan de helft van de competitie op een vijftiende stek. “Deze stand op de ranglijst past niet bij die club en ook niet bij de kwaliteit die ze hebben. Ze hebben echt veel kwaliteit en ervaring in huis. Maar wij zijn vooral met onszelf bezig . We willen N.E.C. onder ons houden en wat dat betreft kunnen we morgen goede zaken doen.”

De aftrap van SC Cambuur – N.E.C. Nijmegen is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten koop je bij de administratie van het stadion of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: Soccrates Images