058-2963300
René Hake: “Morgen is het weer een hele andere wedstrijd”

René Hake: “Morgen is het weer een hele andere wedstrijd”

4 april 2019, 17:15

Wie in de aanloop van het duel tussen titelverdediger Jong Ajax en SC Cambuur had gezegd dat het een ruime overwinning voor de bezoekers zou worden was waarschijnlijk voor gek verklaard. Om nog maar te zwijgen over de optimist die er 0-6 van had gemaakt in de bespiegelingen vooraf. Toch was dat de stand die na negentig minuten op het scorebord stond en minstens zo belangrijk; er viel niks op die stand af te dingen. De grote vraag is nu natuurlijk of de mannen van René Hake hier morgenavond een vervolg aan kunnen geven op bezoek bij Telstar.

“Op voorhand verwacht je niet dat het 0-6 wordt, dus in dat opzicht was ik positief verrast”, reageert Hake desgevraagd. “De jongens hebben het plan dat we vooraf hadden echt uitstekend uitgevoerd en de tegenstander hielp ook een handje mee. En ja, dan kun je dus zo’n dikke uitslag neerzetten.”

De hoofdtrainer verwacht overigens niet dat het morgenavond weer zo makkelijk gaat worden, want Telstar is de ploeg in vorm. “Ze hebben inderdaad een goede maand achter de rug, met een aantal hele knappe uitslagen. Telstar is een goed voorbeeld van een ploeg die zich in de winter heeft versterkt en daar nu steeds meer de vruchten van plukt. Met name voorin beschikken ze over veel kwaliteit met snelle, vaardige spelers. Het zal een hele andere wedstrijd worden dan maandag. Ik verwacht dat wij nu meer de bal gaan hebben.”

Met zoveel wedstrijden in een korte tijd zou je verwachten dat de ziekenboeg eerder voller loopt, dan leger wordt. Het tegendeel is echter waar bij SC Cambuur. De hoofdtrainer daarover: “Er zullen vast wat pijntjes zijn hier en daar, maar het lijkt allemaal mee te vallen. Daarnaast is Kevin van Kippersluis weer terug en wordt Issa Kallon met de week fitter.”

Dat maakt dat Hake behoudens Robert van Koesveld en Jordy van Deelen weer over een nagenoeg fitte selectie kan beschikken. “We hebben na de winterstop nog niet 1 wedstrijd over de gehele voorhoede kunnen beschikken volgens mij, dus dat is wel lekker. Uiteindelijk wordt daar toch vaak het verschil gemaakt. Bovendien heeft elke speler eigen specifieke kwaliteiten, dus als technische staf hebben we weer wat te kiezen.”

De aftrap van het duel tussen Telstar en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Liefhebbers kunnen de wedstrijd live volgen via de radio (Omrop Fryslan en Omroep Leo) en ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.nl